23/11/2011
www.musiccorner.gr

Οι Picos Apicos & the Pina Coladas κυκλοφορούν τρία από τα τραγούδια του επερχόμενου πρώτου τους EP. Η “Ρετσίνα”, το “Κρασί της Παρέας”, και η “Τζένη Τζένη” διατίθενται στο Διαδίκτυο για δωρεάν download!

Η “Ρετσίνα”, βασισμένη στο αγαπημένο “Cannabis” των Ska-P, είναι το τραγούδι των Picos Apicos που έχει γίνει underground hit πριν ακόμη κυκλοφορήσει. Το “Κρασί της Παρέας” είναι ακόμη ένα upbeat reggae κομμάτι με το χιουμοριστικό στίχο που διακρίνει την μπάντα, ενώ η “Τζένη Τζένη” αποτελεί ένα tribute στον αγαπημένο rockabilly ήχο των 50s.

Τα τρία τραγούδια, μαζί με τη “Sexy Άντα”, το πρώτο single των Picos Apicos & the Pina Coladas, θα περιλαμβάνονται στο “EP της Παρέας”, που θα κυκλοφορήσει online και θα τυπωθεί σε περιορισμένα αντίτυπα τον Δεκέμβριο.

Τα κομμάτια είναι διαθέσιμα για δωρεάν download στην ιστοσελίδα των Picos Apicos (http://www.picosapicos.gr).

Λίγα λόγια για τους Picos Apicos & the Pina Coladas

Οι Picos Apicos & the Piña Coladas σχηματίστηκαν το Μάιο του 2006 και από τότε πραγματοποιούν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Εύβοια, Αίγινα, Ηλεία, Φωκίδα και αλλού). Έχουν επίσης συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις δήμων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων φορέων (“Ήχοι του Δάσους” ’09, “Ώρα της Γης” ’09, Artogether Festival ’08, ’10, Φεστιβάλ Α.Σ.Τ.Ο. Πάτρας ’08, Φεστιβάλ Ποδηλατών Πάτρας ’08, Φεστιβάλ Ε.Α.Α.Κ. ’10-’11 κ.α.).

Το live πρόγραμμα των Picos Apicos & the Piña Coladas έχει ως βασικούς άξονες τα κλασικά αμερικάνικα και βρετανικά rockabilly των 50s και τα cult κομμάτια της ελληνικής rock ‘n’ roll σκηνής του ’80. Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τον Little Richard έως τον Μπουλά και τον Γιοκαρίνη, με πρωτότυπες διασκευές και medley. Το rock ‘n’ roll συναντάει upbeat reggae, ska, και funky ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ.

To πρώτο single των Picos Apicos, η “Sexy Άντα”, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009 και διατίθεται ελεύθερα στο Internet. Από τον Οκτώβριο του 2011 είναι διαθέσιμα και τα τρία νέα κομμάτια του “EP της Παρέας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here