18/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ατυχήματος που συνέβη σε συναυλία των Radiohead στον Καναδά.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία αυτή την εποχή και η συναυλία στην οποία έγινε το ατύχημα ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο στο Downsview Park του Toronto. Μία ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό, τμήμα της σκηνής που είχε στηθεί για τη συναυλία κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο ενός τεχνικού και τον τραυματισμό άλλων τριών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ήταν σαν ένας τυφώνας να χτύπησε τη σκηνή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η σκηνή κατέρρευσε σκορπίζοντας μεταλλικά κομμάτια παντού στο χώρο”, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Jaime Rivest. Τα θύματα της κατάρρευσης ήταν εργαζόμενοι στην κατασκευή της σκηνής και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες της κατάρρευσης.

Οι Radiohead αμέσως μόλις διαπίστωσαν το μέγεθος του δυστυχήματος, έσπευσαν να αναβάλουν τη συναυλία και με μήνυμα μέσω twitter κάλεσαν τους 40.000 θεατές να μην ξεκινήσουν για τη συναυλία. Η εμφάνισή τους στο Toronto ήταν η τελευταία του αμερικανικού τμήματος της περιοδείας τους, καθώς από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 15 Ιουλίου οι Radiohead θα δώσουν συναυλίες σε ευρωπαϊκές πόλεις. Στα τέλη Ιουλίου θα δώσουν συναυλίες σε Ταϊβάν, Κορέα και Ιαπωνία, ενώ τον Οκτώβριο και Νοέμβριο θα επιστρέψουν στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here