6/11/2013
Γράφει η Μίρκα Λαμπροπούλου
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ο Σωκράτης Μάλαμας άνοιξε τον κύκλο συναυλιών του στο «Άνοδος Live Stage». Οι θαυμαστές και οι φίλοι του, πιστοί στο ραντεβού τους με τον Σωκράτη χειμώνα-καλοκαίρι, ήταν εκεί. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 23:00 ακριβώς. Ο Σωκράτης χαιρέτησε τους φίλους του, νέους και παλιούς, και ξεκίνησε να μας παρασύρει, όπως μόνο ο ίδιος ξέρει.

malamas_2013_11_25

«Δυο Τρεις Κουβέντες» ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε, ενώ ακολούθησε το «Μια βόλτα στα βαθειά». Έπειτα ο Σωκράτης μοιράστηκε μαζί μας κάτι που του είπε η κόρη του: «Μου τηλεφώνησε η κόρη μου σήμερα και μου είπε ένα τσιτάτο που διάβασε σε κάποιον τοίχο. Λέει, είμαστε πρωτόγονοι μιας άλλης συνειδητότητας… Αλλιώς τον ήπιαμε»… Το κοινό ανταποκρίθηκε στο μήνυμα που πέρασε ο καλλιτέχνης με αυτήν την αναφορά και το πρόγραμμα συνέχισε κανονικά. Αγαπημένα τραγούδια όπως το «Για την Ελλάδα» και το «Κυνηγάω τη σκιά μου» έκαναν σιγά σιγά το κοινό να «ζεσταίνεται» και να συμμετέχει πιο ένθερμα. Η Λυδία Μάλαμα ερμήνευσε το «Φύλλα αλκαλικά» και έπειτα ήρθε ο «Θίασος» και η «Μισή πίστη».

malamas_2013_11_24

Η βραδιά είχε αρκετές εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν το νέο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα, «Φορτηγό». Όπως σε κάθε συναυλία του, έτσι και σε αυτήν, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είχε τη δική του θέση. Ακούστηκε το «Σαν παιδί» από τον Φώτη Σιώτα και το «Αερικό».

Ο χορός άρχισε όταν ακούστηκαν «Τα παιδιά μες στην πλατεία», «Τα πάγια», το «Άσε τα ψέμματα» και το «Δρόμο άλλαξε ο αέρας». Ο Σωκράτης Μάλαμας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο είχε καταφέρει να κάνει τους ακροατές όχι μόνο να χορεύουν και να τραγουδούν, αλλά και να έρθουν όλοι πιο κοντά, να γίνουν μια παρέα, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στις συναυλίες του.

malamas_2013_11_28

Στην παρέα αυτή προστέθηκαν και οι γνωστές «Νεράιδα» και «Πριγκηπέσα» αλλά και τα «Ξωτικά». Σημαντική ήταν η συνεισφορά από τις δύο τραγουδίστριες που είχε στο πλάι του, τη Λαμπρινή Καρακώστα και τη Λυδία Μάλαμα. Δύο καλλιτέχνιδες με πολύ όμορφες φωνές που ταίριαζαν ιδανικά στα τραγούδια του Μάλαμα.

Η δεύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν ξαφνικά ο Σωκράτης απευθύνθηκε σε κάποιον που καθόταν μπροστά του και είπε «Άκουσα ένα τραγούδι σου σήμερα το πρωί και μου είχε κολλήσει όλη μέρα και το τραγουδούσα…» Πιάνει λοιπόν την κιθάρα του και αρχίζει να τραγουδάει το «Τέλι-τέλι-τέλι» και το κοινό καταλαβαίνει ότι απευθύνεται στην Χαρούλα Αλεξίου!

malamas_2013_11_31

Έπειτα την κάλεσε στη σκηνή και το τραγούδησαν μαζί. Μετά από επιμονή του κοινού και του Σωκράτη, η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε επίσης τα «Όλα σε θυμίζουν» και «Ξημερώνει».

Ο Σωκράτης Μάλαμας έπαιξε μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα. Κάθε θαυμαστής του θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει και να τον «χορτάσει», μια που στις καλοκαιρινές του συναυλίες σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσει κανείς τον Μάλαμα σε τραγούδια αγαπημένα, αλλά και σε αυτά που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά στις εμφανίσεις του.

malamas_2013_11_1

Τον Σωκράτη Μάλαμα συνοδεύουν οι:
Νίκος Μαγνήσαλης: τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης: νέυ, κιθάρα
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης: λαούτο, μπουζούκι

 —————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here