25/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και ναι, σήμερα ολοκληρώνεται το πάνθεον των συμμετοχών και του δεύτερου ημιτελικού και σιγά σιγά όσο προχωράνε και οι μέρες, τόσο πιο πολύ πλησιάζουμε στον διαγωνισμό που να υπενθυμίσουμε ότι θα γίνει 22 και 24 Μαΐου, οι 2 ημιτελικοί και 26 Μαΐου ο μεγάλος τελικός. Καφεδάκι, χυμός, κάνα κρουασανάκι, (μπισκοτάκι διαίτης για εμάς) και φύγαμε!

16. Νορβηγία
Ερμηνεία : Tooji
Τίτλος : Stay
Μουσική – Στίχοι : Tooji, Figge Bostrom, Peter Bostrom

Το απόλυτο pop κομμάτι του 2ου ημιτελικού, με ωραίο τραγουδιστή, με δυνατό χορευτικό, με γρήγορο ρυθμό, και γενικά θα είχε όλα τα προσόντα να βγει πρώτο… αν δεν ήταν τόσο προβλέψιμο και τόσο ίδιο στο στήσιμο, και όχι μόνο, με της Σουηδίας και του Eric Saade πέρσι. Όσοι είχαν παρακολουθήσει το διαγωνισμό, θα το διαπιστώσουν και μόνοι τους και σίγουρα το θυμούνται αφού είχε έρθει τρίτο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα πάει καλά… Εκτός απροόπτου βεβαίως, γιατί όπως και να έχει, Eurovision είναι αυτή… εκπλήξεις πάντα γίνονται και η Νορβηγία τις έχει γευτεί …όπως πέρσι!

——————-

17. Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Ερμηνεία : Maya Sar
Τίτλος : Korake ti znam (I know your steps)
Μουσική-Στίχοι : Adriano Pennino, Mahir Sarihodzic

Ο λόγος μου συμβόλαιο: είναι η τελευταία βαλκανική μπαλάντα για φέτος! Σας το υπόσχομαι, δε θέλω γκρίνιες…! Τείνω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι γραφικός, αλλά θα δοθεί σκληρή μάχη για το ποια μπαλάντα θα πάει τελικό. Και όσο βαρετή και αν φαίνεται στην αρχή, (μετά τα μισά βελτιώνεται) πιστεύω ότι αυτή είναι που θα κάνει την διαφορά ανάμεσα στις άλλες και θα πάει καλύτερα. Όμορφη και εξαιρετικά συμπαθής η ερμηνεύτρια. Το τραγούδι αφήνει από μουσική και μόνο -γιατί συγχωρήστε με βοσνιακά δεν γνωρίζω- μια γλυκόπικρη ρομαντική γεύση, πράγμα που συνήθως εκτιμάται από πολλούς. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια πλασάρεται σχεδόν πάντα στην δεκάδα, με αποκορύφωμα την 3η θέση στην διοργάνωση της Αθήνας. Γιατί όχι και φέτος;

——————-

18. Λιθουανία
Ερμηνεία : Donny Montell
Τίτλος : Love is blind
Μουσική – Στίχοι : Brandon Stone

Και με την μόνη χώρα από την Βαλτική που δεν έχει νικήσει ποτέ, κλείνει ο 2ος ημιτελικός της Eurovision. Ένα τραγούδι που ξεκινά ως μπαλάντα αλλά μετά ως δια μαγείας γίνεται ελαφρώς pop, χωρίς κάποιο μπαλέτο από πίσω από τον ερμηνευτή και γενικά ένα χλιαρό κομμάτι, που αν διαγωνιζόταν στον 1ο ημιτελικό μπορεί και να έτρεφε κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Τώρα για τελικό, σκούρα τα πράγματα, αν και κουτσά στραβά η Λιθουανία έχει περάσει αρκετές φορές, με καλύτερη την 6η θέση στην διοργάνωση της Αθήνας!!! (Ήμασταν τελικά γουρλήδες για πολλές χώρες!!!)
Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω, είναι πως ο Donny, εμφανίζεται με δεμένα τα μάτια με μία μαύρη κορδέλα, θέλοντας φυσικά να υποστηρίξει τον τίτλο του τραγουδιού, ότι η αγάπη είναι τυφλή… Εγώ πάλι πίστεψα, ότι θα ανεβάσει 2-3 ακόμη άτομα πάνω στη σκηνή και θα παίξουν …τυφλόμυγα!!!

——————-

Ετοιμαστείτε, για την Παρασκευή, γιατί μπορεί να τέλειωσαν οι χώρες των ημιτελικών, αλλά έρχονται οι Big5 ( Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία) καθώς και η διοργανώτρια χώρα, το Αζερμπαϊτζάν! Εις το επανειδείν!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here