25/7/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η ώρα κοντεύει 21.30 και με βρίσκει …περιπλανώμενη στο Άλσος Στρατού στο Γουδί ψάχνοντας να βρω την είσοδο για το Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton. Έχω προσπεράσει προφανώς κάποια ενδεικτική ταμπέλα και ψάχνω ανάμεσα στα δρομάκια και τα δέντρα τη σωστή είσοδο. Κάπου στο βάθος ακούω την Ανδριάνα να τραγουδάει το δικό της «Περιπλανώμενο». Ακολουθώ τη φωνή και βρίσκω το δρόμο μου!

Η συναυλία έχει μόλις ξεκινήσει και προσπαθώ να περάσω προσεκτικά για να μην ενοχλήσω τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Ο χώρος μου θύμισε παλιό θερινό σινεμά: τραπεζάκια με τις καρέκλες τους, ένα διακριτικό bar στο βάθος, και μια μεγάλη σκηνή με πολύχρωμες εικόνες που εναλλάσσονται στο φόντο. Στη μέση της σκηνής, καθισμένη σ’ ένα σκαμπό η Ανδριάνα Μπάμπαλη, όπως την κοιτάω αριστερά της ο λυράρης Πάρις Περυσινάκης που φρόντισε να μου θυμίσει τις κρητικές μου ρίζες. Δεξιά της στο πιάνο ο Άκης Κατσουπάκης και πίσω στα κρουστά ο Γιώργος Τζανέτος.

Τα τραγούδια του «Τζον Τζον» έχουν την τιμητική τους στην αρχή του προγράμματος: «Περιπλανώμενο», «Κούκλα σπασμένη», «Μια ευχή». Ακούγοντας τα και ζωντανά, καταλαβαίνω γιατί αγαπήθηκε τόσο αυτός ο δίσκος. Έχουν μια αρτιότητα και στη μουσική και το στίχο. Είναι η σειρά του Πάρι Περισυνάκη να πάρει το μικρόφωνο. Ένας αριστοτέχνης λυράρης, που πιθανόν να μην ξέρουμε όλοι το όνομά του, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τα τραγούδια του (μοίρα πολλών συνθετών και στιχουργών). Ακούμε το «Όλα σε ζητούν» το οποίο έχουμε γνωρίσει με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού και το «Ανάθεμά σε έρωτα» του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Το πρόγραμμα μαζί με το διάλειμμα κράτησε περίπου 2 ώρες, πρακτικότατο για να προλάβουμε και το μετρό της επιστροφής. Έχοντας πολύ καιρό να δω την Ανδριάνα σε συναυλία πήρα μια καλή δόση απ’ όλη την προσωπική της δισκογραφία, καθώς είχε επιλέξει μερικά από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια της. Από τη διασκευή της στην παιχνιδιάρα «Σερενάτα» της Αρλέτας και το «Γίνε κομμάτια» της περιόδου Πορτοκάλογλου, μέχρι το «Μια μέρα έμεινε ακόμα» και φυσικά το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», το οποίο έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν όλων των ερωτοχτυπημένων. Η σύμπραξή της με τον Πάρι Περισυνάκη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Οι δυο τους αντιπροσωπεύουν δύο άκρα αντίθετα της ελληνικής μουσικής από άποψη ήχου, το αποτέλεσμα όμως μας χάρισε πολύ όμορφες στιγμές όπως η μουσική συνύπαρξη του Κρητικού «Ψαρά» με το blues του «Fisherman» των Σκωτσέζων Waterboys! Η Ανδριάνα μάλιστα έκανε και ένα λαϊκό πέρασμα ερμηνεύοντας Τσιτσάνη και Καζαντζίδη, σίγουρα δεν είναι το στυλ της, το παραδέχτηκε και η ίδια άλλωστε, η ερμηνεία της όμως είχε μια αξιοπρόσεκτη καθαρότητα…

Φεύγοντας μετά το τέλος της συναυλίας σιγοτραγουδούσα πότε το «Μοίρα μου έγινες» με το οποίο έκλεισε το encore, και πότε ερχόντουσαν στο μυαλό μου οι μελωδίες της λύρας του Πάρι. Ταξίδι μέχρι την Κρήτη και πάλι πίσω στο Badminton. Ήταν μια όμορφη βραδιά, σ’ ένα προσεγμένο χώρο που μας έβγαλε για λίγο από την αστική μας καθημερινότητα και μας ταξίδεψε…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here