29/4/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μια ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει τη Δύση με την Ανατολή.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με πολυετή επιτυχημένη συνεργασία με την κορυφαία Γερμανική εταιρεία δίσκων ECM, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, μια ιδιαίτερη περίπτωση ψάλτριας, που κινείται με άνεση στις βυζαντινές κλίμακες, έχοντας όμως ένα σπάνιο ηχόχρωμα που ισορροπεί μεταξύ του δυτικού κόσμου και των ήχων της Ανατολής.

tsabropoulos_karantzi_afisa_2013_04_01

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο – φωνή, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή, χωρίς περιττές τεχνοτροπίες και βερμπαλισμούς, βυζαντινή μουσική έκφραση.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013, βυζαντινοί ύμνοι σε αυθεντική ερμηνεία, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και ψαλτοτράγουδα, σε συνδυασμό με εμπνευσμένες από τη θεία υμνωδία συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και δεξιοτεχνικές προσεγγίσεις υπό τους ήχους του πιάνου του, θα κατακλύσουν το χώρο της Αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιδιώκοντας να αναδείξουν το κατανυκτικό και προσευχητικό κλίμα των ημερών. Η Δύση θα συναντήσει την Ανατολή ξεδιπλώνοντας η καθεμιά τούς δικούς της μουσικούς θησαυρούς, κάνοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο επίκαιρη συναυλία των ημερών…

Αφήγηση κειμένων ο ηθοποιός Πέτρος Πετράκης.

Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθιουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εκδοτήρια: Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα / Ομήρου 8, Αθήνα
Τηλ. 210 72 82 333
Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ. 210 72 82 367

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: 6 €, Ζώνη Β: 15 €, Ζώνη Α: 25 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here