8/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Πέντε ακόμα συγκροτήματα – καλλιτέχνες θα ενταχθούν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2012.

Οι Red Hot Chili Peppers, οι Guns ’n’ Roses, οι Beastie Boys, οι The Small Faces και οι Donovan & Laura Nyro, είναι η πεντάδα που θα τιμηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην τελετή εισαγωγής που θα γίνει στο Cleveland.

Οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από τον Anthony Kiedis, τον frontman των Red Hot Chili Peppers, που δέχθηκε την είδηση με αρκετή συγκίνηση και μίλησε με τα καλύτερα για τους συνεργάτες του στο συγκρότημα. Τηλεφώνησα στον πατέρα μου με δάκρυα στα μάτια. Το πιο συγκινητικό μέρος της είδησης αφορά τον κιθαρίστα Hillel Slovak. Είμαι ενθουσιασμένος για την τιμή που γίνεται και σ’ αυτόν”, ανέφερε ο Kiedis στο Rolling Stone. Ο Slovak ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και συμμετείχε στις ηχογραφήσεις των άλμπουμ Freaky Styley και The Uplift Mofo Party Plan πριν τον θάνατό του το 1988 από υπερβολική δόση. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που ξεκίνησε με την κιθάρα του τη δεκαετία του ’70, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη δεκαετία του ’90 και τώρα τιμάται για τη δουλειά και την ομορφιά του”, συνέχισε ο Kiedis για τον Slovak. Η εισαγωγή στο Hall of Fame γεμίζει την καρδιά μου. Είναι η επιβράβευση του πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πόσο αγαπημένοι είμαστε ο Flea κι εγώ. Έχουμε «κολλήσει» πολύ καλά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε”, ολοκλήρωσε ο frontman του συγκροτήματος.

Για να εισαχθεί κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα στο Hall of Fame πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Οι Guns ’n’ Roses είναι το μόνο γκρουπ που εισάγεται ακριβώς με τη συμπλήρωση του ελάχιστου χρόνου. Το δημοφιλές συγκρότημα έχει περάσει πολλές αλλαγές σύνθεσης όλα αυτά τα χρόνια και τα ιδρυτικά του μέλη δεν έχουν εμφανιστεί μαζί από τη δεκαετία του ’90, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στην τελετή εισαγωγής.

Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε με μένα και τα παλιά μέλη. Αν επρόκειτο να μας καλέσουν, δεν γνωρίζω τι θα ζητούσαν από μένα. Όλα είναι ανοιχτά”, είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο Axl Rose για το ενδεχόμενο να ενωθεί και πάλι το γκρουπ με την αρχική του σύνθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here