16/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Η αγωνία για το πώς θα πάνε οι πρόβες, τι θα πρέπει να αλλάξουν και τι να διορθώσουν, χτύπησε και τις χώρες του 2ου ημιτελικού, αφού οι πρόβες και για αυτές ξεκίνησαν χτες το πρωί. Πάμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το τι είδαμε…!

Σερβία : Ο συμπαθέστατος και έμπειρος πια στο θεσμό Zeljko, αφού έχει συμμετάσχει ήδη 3 φορές, πλαισιώνεται από πέντε όργανα, τύμπανο, φλάουτο, δύο βιολιά και ένα πιάνο. Ήταν αρκετά χαλαρός και έδειξε σε όλους πως δε θα έχει καθόλου άγχος αφού θα ανοίξει την βραδιά του 2ου ημιτελικού! Πολύ καλή πρόβα αν και κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα σκηνικά, όπως και παλιά.

———————

Π.Γ.Δ.Μ.: H Kaliopi αν και δεν είναι από τα μεγάλα φαβορί, έδειξε με την πρώτη πρόβα πως μπορεί να κάνει την έκπληξη αφού φωνητικά ήταν πάρα πολύ καλή και τα γραφικά στο background σε μπλε-μοβ χρώματα ενίσχυαν την συμμετοχή της. Επί σκηνής άλλα 5 άτομα με κιθάρες, ντραμς, και βιολί…

———————

Ολλανδία: Το ινδιάνικο καπέλο δε το αποχωρίστηκε ούτε εδώ τελικά η Joan! Ειλικρινά είναι τόσο μεγάλο αουτσάιντερ, που μπορεί να καταντήσει φαβορί στο να περάσει, γιατί για κάτι παραπάνω δεν την έχω ικανή. Χαλαρή και άνετη πάνω στη σκηνή, μια κοπέλα στα φωνητικά, 4 άτομα στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα να έρχονται κοντά της και το καπέλο να κλέβει την παράσταση!

———————

Μάλτα: Λίγες πιθανότητες να δει τελικό και φέτος η Μάλτα. Με έντονα πορτοκαλί γραφικά, ο τραγουδιστής κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει την προσοχή μας. Δεν είναι κακός, απλά δεν τον βοηθά το κομμάτι…

———————

Λευκορωσία: Με άρωμα Ελλάδας, αφού o Δημήτρης Κοντόπουλος έκανε την ενορχήστρωση του τραγουδιού και στα φωνητικά βρίσκεται ο Άλεξ Παναγή, οι Litesound ντυμένοι στα μαύρα, κάνουν μια δυναμική εμφάνιση, με χρυσομπλέ χρώματα στη σκηνή. Βρίσκω εξαιρετικές τις …βάσεις των μικροφώνων που κρατάνε! Τις παρατηρείς αμέσως!

———————

Πορτογαλία: Με μια βυθισμένη πόλη για φόντο στο background και τα φωνητικά της Filippa να την ακολουθούν σχεδόν όπου πάει, ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα και η Πορτογαλία. Τίποτα το ιδιαίτερο, για μια μπαλάντα που απλά θα χαθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες βαλκανικές. Κοινώς αγγίζει τα όρια του βαρετού …μπορεί να τα πατάει κι όλας!

———————

Ουκρανία: Και φτάσαμε στην πρόβα που όλοι περίμεναν να δουν. Η Gaitana, με ένα λευκό φόρεμα (θέλω να πιστεύω ότι δε θα το βάλει και στον ημιτελικό), συνοδεύεται από 4 video walls όπου απεικονίζονται 4 ψηφιακές μορφές που ακολουθούν τις κινήσεις των 4 χορευτών που έχει. Πολλά χρώματα παντού και γενικά ένα έντονο show. Πάντα η Ουκρανία στηριζόταν στην σκηνική της παρουσία, κάθε χρονιά. Και δεν της βγαίνει σε κακό…

———————

Βουλγαρία: Τελευταία στις πρόβες η γλυκύτατη Sofi Marinova, που λέει “σ’ αγαπώ πολύ” στην γλώσσα μας καθώς και σε άλλες πολλές! Με ένα λεοπάρ φόρεμα, που πολλές κυρίες θα ζήλευαν για τις …ελληνικές πίστες, και ένα μοβ ροζ φόντο με πολύ όμορφα γραφικά, η Sofi ήταν άνετη και άψογη φωνητικά. 2 ενστάσεις έχω μόνο. 1) Το φόρεμα, αν και ωραίο, δε δένει με το φόντο … 2) Σε ένα μπιτάτο κομμάτι, δεν πρέπει να είσαι μόνος σου πάνω στη σκηνή… Κακώς που δεν έχει ένα μπαλέτο!

———————

Αυτά για σήμερα… Το μόνο σίγουρο, κατά γενική ομολογία, είναι ότι είναι ένας δύσκολος ημιτελικός, πιο δύσκολος και από τον πρώτο και κάνεις δεν είναι σίγουρος για το ποιος θα ξεχωρίσει και θα προκριθεί! Όλα παίζονται… Εις το επανειδείν!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κλασικός Ζέλικο για τη Σερβία… έλεος πια δεν έχει βαρεθεί να πηγαίνει Eurovision… κι αυτό το γυαλί ηλίου στο μαλλί… αυτή που οφείλει επιτέλους να περάσει τελικό είναι η Βουλγαρία! Τα λοιπά απλά αδιάφορα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here