22/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ακόμα δεν «βγήκε» το 2011 και τα media ξεκίνησαν να δημοσιεύουν στατιστικά στοιχεία με τους πρώτους της χρονιάς που φεύγει!

Την αρχή έκανε το Billboard που δημοσίευσε τη λίστα με τους 25 καλλιτέχνες – συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες εισπράξεις από τις συναυλίες που έδωσαν μέσα στη χρονιά. Η πρώτη δυάδα δεν άλλαξε από το 2010 με τους U2 και τους Bon Jovi να βρίσκονται στην κορυφή, ακολουθούμενοι από τους Take That, τον Roger Waters και την εντυπωσιακή Taylor Swift.

Οι U2 με την περιοδεία “360 Degree Tour” σε 44 sell-out συναυλίες συγκέντρωσαν έσοδα 293.000.000 δολαρίων, την ίδια ώρα που οι Bon Jovi εισέπραξαν 100 εκατομμύρια λιγότερα σε 68 εμφανίσεις τους.

Σε πολύ μικρή απόσταση ολοκλήρωσαν το 2011 οι Take That με 185.000.000 δολάρια σε 29 συναυλίες. 150.000.000 ήταν οι εισπράξεις του Roger Waters με την “The Wall” τουρνέ του σε 92 συναυλίες, ενώ η Taylor Swift συγκέντρωσε 97.000.000 σε 89 εμφανίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις πρώτοι της λίστας ξεπούλησαν τα εισιτήρια για όλες τους τις συναυλίες, ενώ η Taylor δεν έφτασε στο απόλυτο, με μόλις δύο συναυλίες της να έχουν λίγα κενά καθίσματα.

Αντίθετα με άλλες χρονιές, το 2011 δεν ήταν τόσο καλό για βετεράνους καλλιτέχνες αλλά και μουσικούς της country, ενώ εντυπωσιακή «επιστροφή» έκαναν νεώτεροι καλλιτέχνες. Στη λίστα των «25» βρίσκονται εννέα «παλαιοί» καλλιτέχνες, μόλις τέσσερις «εκπρόσωποι» της country, με την Taylor Swift στην πεντάδα, και αρκετοί νεώτεροι καλλιτέχνες όπως οι Usher (7), Lady Gaga (8), Katy Perry (13), Justin Bieber (15).

Εκτός όμως από τη λίστα του Billboard, και το YouTube ανακοίνωσε τα πιο «παιγμένα» video clips της χρονιάς, με τη Jennifer Lopez στη συνεργασία της με τον Pitbull, το  “On The Floor”, να βρίσκεται στην κορυφή με 453.000.000 views! Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι LMFAO με το Party Rock, στην τρίτη ο Bruno Mars με το “The Lazy Song”, στην τέταρτη η Nicki Minaj με το “Super Bass” και στην πέμπτη ο Pitbull με το “Give Me Everything”.

Έκτη θέση και πάλι για τον Pitbull με το “Rain Over Me”, έβδομη για την Jessie J με το “Price Tag”, όγδοη για τους LMFAO με το “Sexy And I Know It”, ένατη για την Katy Perry με το “E.T.” και στη δέκατη θέση επίσης η Katy Perry με το “Last Friday Night”.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν αρκετές ακόμα αντίστοιχες λίστες, με πάντα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here