21/1/2013
www.musiccorner.gr

Τα Public φιλοξενούν τις Χειρολαβές,τη νέα δισκογραφική δημιουργία σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή που ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού. Στο Public cafe του Συντάγματος, τη Τρίτη 22/1, στις 20.30μμ.

Η νέα αυτή παραγωγή είναι μια δημιουργική απάντηση στην αγωνία και στο ψυχικό κενό, που όλοι μας βιώνουμε αυτόν τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας. Ανθρώπινα συναισθήματα, στιγμές γαλήνης, στιγμές χαράς, στιγμές έντονης συνειδητοποίησης των παιχνιδιών που παίχτηκαν και παίζονται πάνω στη ζωή μας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει, στο ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο Τα Φτερά που περιέχεται σ’ αυτό το cd και το οποίο είναι σαν να αναφέρεται απολύτως στο τώρα μας, ενώ είναι γραμμένο το 1899!

Θέλουμε Πολλά απαντά η Λίνα Νικολακοπούλου περιγράφοντας αιχμηρά το έλλειμμα του παρόντος μας. Κι απ’ την άλλη  Αν δεν σε βρουν χαράματα πώς θες ν’ ακούς τ’ αηδόνια, τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί για την απλότητά του. Ο τίτλος Χειρολαβές είναι ενδεικτικός της πρόθεσης των δημιουργών, μια και τα τραγούδια πάντοτε κρατάν ζωντανή την καρδιά, όσες δυσκολίες κι αν περνάμε.

Το άκουσμα των τραγουδιών οικείο – μπαλάντες, χασάπικο, ροκ μπαλάντες, ζειμπέκικο, και μια… Σάμπα από σπίτι, που επιθυμεί να κάνει καλή παρέα σε όλα τα σπίτια και σ’ όλες τις συντροφιές που θα τα’ ακούσουν.

Η φωνή της Αργυρώς Καπαρού, ζεστή, απλή και ικανή να μεταδώσει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.

Την ενορχήστρωση των Χειρολαβών, ένας συδυασμός ηλεκτρονικών και ακουστικών, υπογράφει η Δάφνη Αλεξανδρή. Την παραγωγή έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου. Παραγωγός εταιρεία η Rtime.

Κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο αποκλειστικά στα καταστήματα Public.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here