24/6/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr

Τετάρτη 18 Ιουνίου και οι Active Member παίζουν ζωντανά στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» στο Γκάζι. Βρεθήκαμε στο χώρο της συναυλίας περίπου στις 8:30 και αντικρίσαμε άτομα όλων των ηλικιών, από νέους και παιδιά 15 ετών έως και ανθρώπους 40 χρονών οι οποία μάλιστα γνώριζαν και τραγουδούσαν τα τραγούδια, όπως διαπιστώσαμε στην συνέχεια.

Στην ατμόσφαιρα υπήρχε ένας διάχυτος ενθουσιασμός για την ανακοινωθείσα «2η εποχή» του συγκροτήματος και γενικά ο κόσμος με σχετικά καλή διάθεση περίμενε την έναρξη. Η οποία έναρξη δεν άργησε να γίνει, ο B.D. Foxmoor εμφανίστηκε στη σκηνή, χωρίς ιδιαίτερη ομολογουμένως καθυστέρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας ξεκινήσουμε γιατί έχουμε και το γνωστό θέμα με την ώρα».

active member_live_2014_06_010

Το live ξεκίνησε με τον B.D.Foxmoor και την Sadahzinia μόνους πάνω στη σκηνή, να ερμηνεύουν παλιά γνωστά κομμάτια αναμειγμένα με καινούργια από τον πρόσφατο δίσκο τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται πολύ με την πλειοψηφία των νέων τραγουδιών. Δεν αναφέρομαι μόνο στην λογική άγνοια των στίχων και του ρυθμού, αλλά και σε μία γενικότερη φαινομενική απάθεια και μετρημένες αντιδράσεις. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στην σκηνή διάφοροι guest για να συμμετέχουν σε κάποια τραγούδια.

active member_live_2014_06_011

Γενικά το κλίμα μπορώ να πω ότι ήταν πιο χλιαρό από κάθε άλλη χρονιά. Με το group να μοιάζει κάθε χρόνο και πιο αδιάφορο και το κοινό πιο απρόθυμο από την προηγούμενη φορά. Παρακολουθώντας τους Active Member σταθερά σε live τα τελευταία χρόνια, θεωρώ πως για κάποιους απροσδιόριστους λόγους έχουν αρχίσει να φθίνουν. Κάθε φορά φαίνεται να είναι όλο και λιγότερο «ικανοί» να προσφέρουν κάτι από την παλιά τους μαγεία…

Ίσως ο κόσμος να ενοχλήθηκε από καλλιτέχνες οι οποίοι απομυθοποιούνται σιγά σιγά, ως προς το ότι δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή με τα media, τις δισκογραφικές και τους σπόνσορες. Ίσως πάλι το low bap να ήταν ένα ρεύμα με ημερομηνία λήξης, όπως τα περισσότερα. Ίσως ο κόσμος δεν είδε θετικά το λίγο διαφορετικό ύφος που φαίνεται να έχουν στον καινούργιο δίσκο, το λιγότερο «σκληροπυρηνικό».  Εν τέλει ίσως δεν πουλάει πια τόσο η φιλοσοφία της επανάστασης, στην οποία οι Active Member είχαν στηριχτεί αρκετά.

active member_live_2014_06_001

Δεν ξέρω αν έφταιγε κάτι από τα παραπάνω ή κάτι άλλο, το σίγουρο όμως είναι ότι είδαμε ένα live στο οποίο περισσότερη κίνηση και ζωντάνια και όρεξη φαίνεται να είχαν οι guests! Οι οποίοι guests ήταν παλιοί γνώριμοι του συγκροτήματος, όπως ο Βέβηλος, ο Νικήτας Κλιντ και o MCD… Το κοινό επίσης αδιαφόρησε στο γενικό σύνολο για το νέο δίσκο. Φαίνεται πως οι Active Member κουβαλάνε στην πλάτη τους μια βαριά ιστορία, την οποία δεν καταφέρνουν να υποστηρίξουν πλέον, και αυτό  πιστεύω πως είναι και η πιο σωστή φράση για να αποτυπώσει το live που είδα τη περασμένη Τετάρτη…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here