11/2/2013
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο βρεθήκαμε την περασμένη Δευτέρα για να παρακολουθήσουμε ένα live που μας κίνησε την περιέργεια. “Rocking Actors” ο τίτλος του και «πρωταγωνιστούν» τέσσερις ηθοποιοί – μουσικοί!

Οι, με αλφαβητική σειρά για να μην …τσακωθούμε, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νικόλας Μπράβος, Δημήτρης Παπαδάκης και Ελεάννα Φινοκαλιώτη είναι οι τέσσερις που αφήνουν για λίγο το σανίδι και ανεβαίνουν στο πάλκο, για να μας αποδείξουν ότι εκτός του υποκριτικού, έχουν και ερμηνευτικό ταλέντο!

Δημήτρης Παπαδάκης - Ευαγγελία Καρακατσάνη - Ελεάννα Φινοκαλιώτη - Νικόλας Μπράβος

Η βραδιά ξεκίνησε, όπως συνήθως, με τη γνωριμία μας με τους καλλιτέχνες, που ξεκίνησαν …απευθύνοντας ερωτήσεις σ’ εμάς!!! Αφού ξεπεράσαμε, με δυσκολία για να είμαστε ειλικρινείς, τις αιχμηρές ερωτήσεις τους, προχωρήσαμε στις δικές μας:

Music Corner: Πώς προέκυψε το σχήμα αυτό; Υπάρχουν παλιότερες συνεργασίες;
Δημήτρης Παπαδάκης: Ο ηθικός αυτουργός και εγκέφαλος αυτής της ιστορίας μας ονομάζεται Γιώργος Κατινάς. Αυτός φταίει για όλα (γέλια). Με την Ελεάννα γνωριζόμαστε απ’ το σχολείο, με την Ευαγγελία είχαμε συνεργαστεί πριν δύο χρόνια σε μια μουσική κομεντί και με το Νικόλα γνωρίστηκα σ’ αυτό το project.
Νικόλας Μπράβος: Εγώ τώρα γνώρισα όλα τα παιδιά μέσω του Γιώργου που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτό το σχήμα.
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Εγώ πάλι τώρα γνώρισα την Ευαγγελία και το Νικόλα, μέσω του Γιώργου που μας έφερε σε επαφή.
Δημήτρης Παπαδάκης: Όσον αφορά, τώρα, το τραγούδι με το θέατρο, δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ουσιαστικά από τα αρχαία χρόνια η μουσική είναι μέσα στο θέατρο. Άσχετα αν διαχωρίστηκε κάποια στιγμή.

Music Corner: Και η υποκριτική βρίσκεται μέσα στη μουσική;
Δημήτρης Παπαδάκης: Ναι, είναι αλληλένδετα. Απλά στην εποχή που ζούμε χρειάζεται να κάνουμε δύο δουλειές (γέλια).
Ευαγγελία Καρακατσάνη: Κάνεις ό,τι μπορείς και περιμένεις να δεις από ποια θα πληρωθείς! Έτσι κι αλλιώς το επάγγελμα του ηθοποιού είναι αβέβαιο εδώ και δεκαετίες. Είναι δύσκολη δουλειά, όπως και η μουσική.
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Το δικό μας επάγγελμα δεν ξέρω αν περνάει κρίση, γιατί από χρόνια είναι «απλήρωτο».
Ευαγγελία Καρακατσάνη: Απλά τώρα είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση.

Music Corner: Και η μουσική περνάει κρίση, με μουσικούς να παίζουν σε άδεια μαγαζιά και πολλές φορές να μην πληρώνονται.
Δημήτρης Παπαδάκης: Έχει περάσει η μόδα που ο Έλληνας έβγαινε έξω αποφασισμένος να πληρώσει πολλά λεφτά για να διασκεδάσει. Αυτό που υπήρχε, να πληρώνεις αρκετά λεφτά για να ακούσεις τον «Χ» τραγουδιστή, έχει μειωθεί σημαντικά.
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Ο κόσμος πλέον επιλέγει πού θα πάει.
Δημήτρης Παπαδάκης: Δε μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να σου πουλάει 200 ευρώ ένα αντικείμενο που αγοράζει 5 ή 15. Ο κόσμος πλέον έχει έντονη οικονομική δυσχέρεια.

Music Corner: Γι’ αυτό η κρίση έχει «χτυπήσει» και μεγάλα ονόματα του χώρου…
Δημήτρης Παπαδάκης: Εμείς πάντως, είμαστε ικανοποιημένοι, κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας, περνάμε όμορφα, είναι προσιτό να έρθει κανείς να μας ακούσει.

Music Corner: Πείτε μου λίγο για το πρόγραμμά σας.
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Είμαστε τέσσερα ετερόκλητα στοιχεία και συνδυάζουμε διαφορετικά είδη μουσικής. Η Ευαγγελία είναι πιο πολύ του μιούζικαλ και του ξένου ρεπερτορίου, τραγουδούσε στο παιδικό της Λυρικής για χρόνια. Ο Νικόλας και ο Δημήτρης είναι οι ροκ «επιρροές» της παρέας.

Music Corner: Η Ευαγγελία, λοιπόν, της Λυρικής, ο Νικόλας πιανίστας, ο Δημήτρης κιθαρίστας. Η Ελεάννα πώς εμπλέκεται με τη μουσική;
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Η Ελεάννα έχει σπουδές σε ωδείο και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορες μπάντες με έντεχνο, κυρίως, ρεπερτόριο.

Music Corner: Ο Νικόλας, ως πιανίστας, τι μουσικές προτιμήσεις έχει γενικότερα;
Νικόλας Μπράβος: Αδυναμία μου είναι οι Μπετόβεν, Μέντελσον και Λιστ, αλλά φτάνουμε μέχρι Iggy Pop, Σιδηρόπουλο και Edith Piaf!

Music Corner: Και σας «έδεσε» ο Γιώργος Κατινάς… Αυτό το «δέσιμο» πώς σας βγαίνει στη σκηνή;
Ευαγγελία Καρακατσάνη: Πολύ καλά, θα το δείτε κι όλας! Η δυσκολία ήταν στην επιλογή των κομματιών που παίζουμε. Να συνδυάσουμε το ρεπερτόριο που έχει ο καθένας και έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να «ανακατέψουμε» και να ταιριάξουμε τα κομμάτια ώστε να μην υπάρχουν στο πρόγραμμα «θεματικές» ενότητες. Έπρεπε όλα να είναι συνδυασμένα και να εναλλάσσονται. Υπάρχει πολύ κέφι σε όλο το πρόγραμμα.
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Ηθοποιοί… Σε κερδίζουν με το μπρίο τους απ’ την πρώτη στιγμή!
Ευαγγελία Καρακατσάνη: Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που δεν δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη σκηνική τους παρουσία. Αυτή η παρουσία είναι ένα δυνατό μας σημείο.
Δημήτρης Παπαδάκης: Ουσιαστικά μέσα απ’ αυτό που κάνουμε γυρίζουμε στο αρχέγονο της μουσικής, που είναι η εκφορά ενός κειμένου, η παρουσίαση μιας ιστορίας με νότες.

Music Corner: Εδώ στο Cabaret Voltaire, πότε μπορούμε να σας δούμε;
Ελεάννα Φινοκαλιώτη: Κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Music Corner: Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για συνέχεια;
Δημήτρης Παπαδάκης: Ουσιαστικά αυτό λειτουργεί για μας ως «πείραμα». Θέλουμε να δούμε κατ’ αρχάς πώς δένουμε εμείς μεταξύ μας και κατά δεύτερον τι ανταπόκριση έχει στον κόσμο. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές και πολύ ενθαρρυντικές για μας.

Music Corner: Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Rocking Actors: Ευχαριστούμε πολύ!

 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νικόλας πήρε τη θέση του στο πιάνο, ο Δημήτρης με την Ελεάννα κάθισαν στα σκαμπό τους και η Ευαγγελία έκανε την είσοδό της στη σκηνή υπό τους ήχους του “Cabaret”. Μεστή και δουλεμένη φωνή, έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία στο κομμάτι και στη συνέχεια η Ελεάννα πήρε το μικρόφωνο και μαζί με την Ευαγγελία ερμήνευσαν το αγαπημένο “All That Jazz”, με τις κινήσεις τους στη σκηνή να προσθέτουν στο τραγούδι. Συνέχεια με ένα ακόμα ντουέτο της Ευαγγελίας, αυτή τη φορά με το Δημήτρη και “Fly me to the moon” σε …mix με το «Δε ζητάω πολλά»! Τις εξαιρετικές ερμηνείες συνέχισαν η Ελεάννα με το «Λόλα» και ο Δημήτρης με το «Πού να βρω μια να σου μοιάζει» και τα κορίτσια να διαγκωνίζονται στη σκηνή για τον …έρωτα του Δημήτρη!

Αφού θαυμάσαμε και την υποκριτική τέχνη της Ελεάννας στα «Φωφώ» και «Γκαρσόνα», ο Δημήτρης ερμήνευσε το «Αφού το θες» σε πιο jazz έκδοση και λίγο αργότερα η Ελεάννα με το Δημήτρη απέδωσαν το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω». Με δύο εξαιρετικές ερμηνείες της Ευαγγελίας στα πολύ απαιτητικά “Amado Mio” και “I will always love you” φτάσαμε στον «Άμλετ της Σελήνης» από τους Νικόλα και Δημήτρη που, λίγο αργότερα, με την κιθάρα του τραγούδησε το «Ακροβάτης».

«Γάτος», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Άδωνις», «Μαύρη Φορντ», «Η σωτηρία της ψυχής» «Ο Μπάμπης ο φλου» και άλλα με πάρα πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους καλλιτέχνες και τις υποκριτικές τους ικανότητες να δίνουν άλλο τόνο σε κάθε κομμάτι, μας οδήγησαν σε “Rock ’n’ Roll στο κρεβάτι” και ένα rock ’n’ Roll medley με τους θεατές να παρασύρονται και να χορεύουν επί σκηνής ή επί τραπεζιών!!! Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Νικόλα να ερμηνεύει το “The Passenger” και όλους τους ηθοποιούς – μουσικούς τη «Θαλασσογραφία».

Το live που παρακολουθήσαμε τα είχε όλα. Πολύ καλές φωνές, με αρκετές εξαιρετικές ερμηνείες που «τονώθηκαν» από το γεγονός ότι οι μουσικοί που ερμήνευσαν είναι ηθοποιοί. Οι εκφράσεις και οι κινήσεις σε κάθε κομμάτι, τα καλοδουλεμένα χορευτικά, το μπρίο, το κέφι και η θετική ενέργεια που είχαν όλοι επί σκηνής, μεταδόθηκε άμεσα στο κοινό που έφυγε απόλυτα ικανοποιημένο. Μεταξύ των τυχερών της βραδιάς, ο Χάρης Ρώμας που έσπευσε να συγχαρεί τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα την Ελεάννα και τον Νικόλα.

Κάτι ανάλογο κάναμε κι εμείς. Χαιρετίσαμε τους καλλιτέχνες, τους συγχαρήκαμε και τους ευχαριστήσαμε για τη πολύ όμορφη βραδιά. Οι “Rocking Actors” θα βρίσκονται στο Cabaret Voltaire κάθε Δευτέρα μέχρι και τις 25 Φλεβάρη…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here