23/7/2013
Γράφει η Γιάννα Παναγιωτοπούλου
Φωτογράφηση: Μαρίζα Παπαδημητρίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Εν μέσω προχωρημένου θέρους, σε καιρούς παράξενους κι απρόβλεπτους, μας έταξαν κι οι Burger Project μια αντίστοιχα απρόβλεπτη εμφάνιση στα πλαίσια του 1ου Benaki Festival! Έτσι το Σάββατο που πέρασε μας βρήκε στην Πειραιώς “έτοιμους για όλα”, να πίνουμε τη μπύρα μας στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, αναμένοντας αυτή την άκρως απρόβλεπτη παρουσίαση.

burger_project_live_2013_07_12

Δυο μέρες μετά, σκεπτόμενη το live μπροστά από ένα μπλοκ κι ένα ηλεκτρονικό φύλλο word, οι λέξεις χιούμορ, γέλιο, χορός και διαδραστικότητα καταλαμβάνουν το μυαλό μου.

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή, προσπαθώντας να σας “τοποθετήσω” στο χώρο, για να σας περιγράψω όσο πιο “ζωντανά” γίνεται την πρωτότυπη και συνάμα εντυπωσιακή είσοδό τους… Η σκηνή ήταν τοποθετημένη μπροστά σε μία από τις τεράστιες τζαμαρίες-τοίχους του κτιρίου. Έτσι όταν η ώρα πέρασε και έφτασε η στιγμή να εμφανιστεί το συγκρότημα τα εσωτερικά φώτα άναψαν και φώτισαν τους τέσσερις κυρίους που κατέβαιναν τρέχοντας τις ράμπες από τον τελευταίο όροφο του Μουσείου, ντυμένοι όπως πάντα αλλοπρόσαλλα! Όλο αυτό το “τρικάκι” έδινε την αίσθηση της αντίστροφης μέτρησης μέχρι που «ο δείκτης σήμανε μηδέν» και οι Burger Project έφθασαν στο ισόγειο, άνοιξαν την πόρτα, πέρασαν μέσα από τον κόσμο χαιρετώντας και τρέχοντας σαν τρελοί για να καταλήξουν επιτέλους στη σκηνή… Ξεκίνησε έτσι ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με περάσματα από διάφορες δεκαετίες, άλλες από το μακρινό και άλλες από το εγγύτερο παρελθόν. Ακούσαμε κομμάτια τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς σκηνής, πάντα όμως πειραγμένα και προσαρμοσμένα στα μέτρα του συγκροτήματος…

burger_project_live_2013_07_03

Η συναυλία διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες, κατά τις οποίες  άλλοτε το κοινό χόρευε μιμούμενο τις κινήσεις του πληκτρά Cosmic, άλλοτε πάλι αυτοσχεδίαζε πάνω και κάτω από τη σκηνή χορεύοντας από ροκ μέχρι τσιφτετέλια! Τα …νήπια που παρευρέθηκαν έκλεψαν την παράσταση όταν υπό τους ήχους του “Human” ανέβηκαν στη σκηνή για να χορέψουν παρέα με τους τέσσερις μουσικούς (και κάπως έτσι συνειδητοποιείς πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές όταν εσύ στα τέσσερα τραγουδούσες το «Ήταν ένα μικρό καράβι» και τώρα βλέπεις έναν τετράχρονο να τραγουδάει «Το βαπόρι απ την Περσία» και τη «Τσιγγάνα» γνωρίζοντας κουπλέ και ρεφρέν φαρσί, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)!

burger_project_live_2013_07_15

Από τη συναυλία δεν έλειπε βέβαια και η Ματούλα Ζαμάνη η οποία ανέβηκε για τη «Τσιγγάνα» φορώντας μπλούζα Burger Project και έδωσε το έναυσμα για να …μερακλώσει ο κόσμος! Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ένα τσιφτετέλι στη σκηνή…! Υπήρχε όπως είναι φανερό μια οικειότητα και άνεση στην ατμόσφαιρα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην θετική έκβαση της βραδιάς. Εκτός από το χιούμορ και τα ωραία ακούσματα, την παράσταση έκλεψε η χαλαρότητα και η ψυχραιμία που επέδειξαν οι Burger Project όταν συνέβησαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Πως τα αντιμετώπισαν; Τα …μελοποίησαν και τα τραγούδησαν επιτόπου! Άλλωστε αυτή είναι η μαγκιά τους, να μπορούν να μεταφράζουν τα πάντα σε μουσική…!

burger_project_live_2013_07_13_zamani

Υ.Γ : Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γλυκύτατο General ConZou που με άφησε να «κλέψω» τις σημειώσεις του Cosmic!

————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here