23/4/2012
www.musiccorner.gr

Αν η δεκαετία των 90’s πρόσφερε στην indie rock σκηνή πολλούς ώμους γιγάντων σιγουρα αυτό έγινε και για να πατήσουν πάνω κάποιοι ικανοί στο μέλλον. Και το μέλλον έφτασε και δεν είναι άλλο από τους Get Well Soon μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στη rock πραγματικότητα. Εμφανέστατα κοινωνοί της βαθιάς και πολυσχιδούς rock παράδοσης των 60’s – 70’s και 90’s έχουν δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να αφήσουν το δικό τους στίγμα, προσφέροντας ηχητικά αποτελέσματα υψηλού επιπέδου και χαρίζοντας, χωρίς δισταγμό, στο κοινό τους μαγευτικές βραδιές με ιδανικές ποσότητες Indie, Folk και Progressive rock. Μια εξαιρετική μηχανή παραγωγής μελωδιών που υπακούει ξεκάθαρα στα κελεύσματα αυτής της πολυσχιδούς καλλιτεχνκής φιγούρας που ακούει στο όνομα Konstantin Gropper. Σκοτεινοί, συναισθηματικοί, μελωδικοί, ειρωνικοί και περιγραφικοί μέσω των στίχων τους οι Get Well Soon, μια μπάντα που κινείται με άλματα στον indie χώρο τα τελευταία 5 χρόνια, με δύο δίσκους αρκετά διαφορετικούς και με μουσική εμβάθυνση στον ήχο που υπηρετούν που εκπλήσσει, όπως συνηθίζουν θα μας προσφέρουν, αυτό που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά, ένα δυναμικό και συναισθηματικό show.

Ξεκίνησαν το 2005 από τη Γερμανία. Τα μέλη της μπάντας είναι οι Konstantin Gropper, Sebastian Benkler, Timo Kumpf, Maximilian Schenkel, Verena Gropper, Paul Kenny και Marcus Wuest. Οι επιρροές τους κλασσικές με τα soundtrack ταινιών και τη folklore μουσική να κυριαρχούν αλλά και με τους Tom Waits και Leonard Cohen να αποτελούν πρότυπα. Ουσιαστικά οι Get Well Soon αποτελούν ένα μουσικό project του Γερμανού τραγουδιστή, στιχουργού και πολυοργανίστα Konstantin Gropper. Με το σχηματισμό της μπάντας ο Gropper ξεκίνησε να εργάζεται σκληρά πάνω στο debut album τους. Μια διαδικασία που κράτησε για 3 συναπτά έτη. Άξιξε όμως τον κόπο. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008 με τίτλο “Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon”. Οι κριτικές που δέχτηκε ήταν κάτι παραπάνα από θετικές από τα μεγαλύτερα μουσικά περιοδικά, κι όχι μόνο, Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας. (NME, Word Magazine, Uncut, Artrocker, Guardian). Ξεχωρίζουν τα “If This Hat Is Missing, I Have Gone Hunting”, ένα από τα πιο rock κι αντιπροσωπευτικά, λόγω της διάθεσής και της ειρωνείας του, κομμάτια τους, “I sold my hands for food so please feed me”, “Your Endless Dream”, “Born Slippy Nuxx”, και “People Magazine Front Cover”. Το album κυκλοφόρησε σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισαπανία, και Ιταλία από την City Slang Label ενώ σε Ιρλανδία και μεγάλη Βρετανία από την Nude Records. Η συνέχεια δε μπορούσε να είναι άλλη από ένα απόλυτα πετυχημένο Τour με 19 live, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν sold out. Έτσι δικαίως ανακυρήχθηκαν ως η πιο επιτυχημένη κι ελπιδοφόρα πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Μέσα στο 2008 όμως ο Konstantin Gropper δεν έμεινε μόνο σε αυτό το τεράστιο βήμα, καθώς παράλληλα έγραψε τραγούδια για την ταινία του Wim Wenders “Palermo Shooting”, μαζί  με άλλους μουσικούς όπως Portishead και Nick Cave.

Ακολούθησαν ακόμη 2 έντονα δημιουργικά χρόνια για να έρθει το δεύτερο album “Vexations” που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις αρχές του 2010. Αντίθετα με το πρώτο album, εδώ ο Gropper ετοίμασε πρώτα την παραγωγή μόνος και μετά πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση με πλήρη την μπάντα. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το κομμάτι του Eric Satie, με τη λέξη να μη χρησιμοποιείται πλέον και τον Gropper να της δίνει τη δική μου ερμηνεία. εκφράζοντας τα πράγματα που ενοχλούν, σαν τους φόβους, τα εμπόδια και την αρνητική ενέργεια στη ζωή. Ξεχωρίζουν τα “That love”, “A Burial At Sea”, “We Are Ghosts”. Το album και πάλι έτυχε θερμής κριτικής από μέσα όπως N.M.E., Word Magazin, Mojo, Musikexpress, Visions, Spex, Uncle Sallys, FAZ, SZ, Le Monde, Liberation κ.α.. Ενώ και πάλι πραγματοποίησαν περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και με τα 36 show τους να γίνονται sold out.

Δισκογραφία
EPs
ASecretCave, A Swan [2005]
My Tiny Christmas Tragedy [2005]
Glaciers, Kisses, Apples, Nuts [2006]
All That Keeps Us From Giving In [2007]
Songs Against The Glaciation [2008]

Albums
Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon [2008]
Vexations [2010]

Singles
If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting [2008]
Witches, Witches! Rest Now In The Fire [2008]

Opening Act: Brightside (Skg) | Still Gramophone (Skg)

Πέμπτη 26 Απριλίου

Eightball Club
Πίνδου 1, Λαδάδικα

Doors Open: 20:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here