Ακριβώς είκοσι πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, με τίτλο “Appetite for Destruction”, οι Guns ‘n Roses θα εισαχθούν στο Rock and Roll Hall of Fame, και θα γίνουν κι αυτοί «αθάνατοι» στην ιστορία της ροκ μουσικής.
Η είσοδος των Roses στο πάνθεον των αθανάτων της ροκ θα γίνει το 2012, όταν και θα έχουν συμπληρωθεί τα 25 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την τιμή αυτή. Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα απλά είναι υποψήφιο, δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρουν.



Κάθε χρόνο μια ολιγομελής επιτροπή ιστορικών της μουσικής αποφασίζει ποιοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα είναι υποψήφιοι για είσοδο στο “club”. Οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται και στη συνέχεια 500 άνθρωποι του χώρου από όλο τον κόσμο ψηφίζουν τις επιλογές τους.
Για να εισαχθεί κάποιος καλλιτέχνης στο πάνθεον, πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50% των ψήφων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τους περίπου 15 υποψηφίους να εισάγονται κάθε χρόνο περί τους 5 – 7.“Οι υποψήφιοι του 2012 ενσαρκώνουν αυτό που σημαίνει rock & roll. Από φωνητικά συγκροτήματα έως hip-hop καλλιτέχνες και από τραγουδοποιούς μέχρι hard rock μουσικούς, οι φετινοί υποψήφιοι εκπροσωπούν το πνεύμα αυτού που γιορτάζουμε στο Rock and Roll Hall of Fame”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ιδρύματος Joel Peresman.
Μαζί με τους Guns ‘n Roses, υποψήφιοι που ξεχωρίζουν ως μεγάλα ονόματα του χώρου είναι οι The Cure, Joan Hett and the Blackhearts, Heart, Beastie Boys, Donovan, Red Hot Chili Peppers και Donna Summer.

Η τελετή κατά την οποία γίνεται η επίσημη «εισαγωγή» των καλλιτεχνών στο Hall of Fame, θα γίνει στις 14 Απριλίου και, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, άλλοι «αθάνατοι» θα οδηγήσουν τους νέους εισαχθέντες.Το σόου που συνοδεύει την τελετή θυμίζει απονομή βραβείων με καλλιτέχνες και συγκροτήματα να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για μια θέση στη σκηνή, αλλά και να συνεργάζονται επ’ αυτής αφήνοντας στην άκρη διαφορές ετών, όπως συνέβη με τους Led Zeppelin και τους Police.
Η συμμετοχή, άλλωστε, στο σόου που συνοδεύει την τελετή θεωρείται πολύ σημαντική επιτυχία για κάθε καλλιτέχνη και αποτελεί σημείο αναφοράς στο βιογραφικό του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here