4/7/2012
www.musiccorner.gr

Λίγες μέρες μένουν μέχρι τη μεγάλη συναυλία των Imam Baildi την Τρίτη 10 Ιουλίου στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και η αγαπημένη μας μουσική κολεκτίβα είναι σε θέση να ανακοινώσει τους πολυαναμενόμενους ‘friends’ τους οποίους θα υποδεχτεί στη σκηνή.

Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή οι Imam Baildi θα υποδεχτούν τη μοναδική Μαίρη Λίντα. Μια σχέση αγάπης που ξεκίνησε τη στιγμή που η υπέροχη φωνή της Μ. Λίντα  βρέθηκε στο sampler του Ορέστη και Λύσανδρου Φαληρέα με το remix του  ‘Δε Θέλω Πια να Ξαναρθείς’. Πέντε χρόνια μετά, οι Ιmam κάνουν ένα όνειρό τους πραγματικότητα, και υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι κατά πολλούς ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας. Με αφετηρία το ρεμπέτικο τραγούδι, έχει καθιερώσει ένα προσωπικό στυλ παιξίματος το οποίο ήδη έχει τραβήξει την προσοχή της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η συγκινητική του ερμηνεία σε συνδυασμό με την πειραματική διάθεση των Imam αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο Εισβολέας είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες hip hop MCs. Επινοώντας στίχους με θέματα που ξεκινούν από το ρεμπέτικο και καταλήγουν στην σύγχρονη underground καθημερινότητα, και με εφόδιο την ξεσηκωτική του σκηνική παρουσία έχει κατακτήσει μια περίοπτη θέση στην ελληνική hip-hop σκηνή με πιστούς fans σε όλη την επικράτεια. Η συμμετοχή του στο ‘Αργιλέ μου γιατί σβήνεις’ από το Imam Baildi Cookbook δίνει μια γεύση του εκρηκτικού συνδυασμού του με την παρέα των Imam.

Οι Word of Mouth, παλιοί φίλοι των Imam, είναι το πιο καταξιωμένο ελληνικό σχήμα beatbox. Με μόνο εργαλείο τις φωνητικές τους δεξιότητες και με τις ηχητικές τους αναπαραστάσεις που προκαλούν κατά βούληση έκπληξη, γέλιο ή ενθουσιασμό στον ακροατή, το αθηναϊκό αυτό δίδυμο έχει ήδη εντυπωσιάσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τέλος, ο BnC (Jeff Gonzalez), ένας από τους ταχύτερα ανερχόμενους αγγλόφωνους  Έλληνες MCs ο οποίος συνδυάζει τις ρίζες του στην Καραϊβική με τις street-wise ρίμες ενός γέννημα-θρέμμα Αθηναίου hip – hop καλλιτέχνη. Με τους Imam Baildi έχει ήδη συνεργαστεί στο πρόσφατο single τους Baila Cifteteli και σε κομμάτια του Cookbook, ενώ συγχρόνως είναι μέλος της Castablast, της εταιρείας που παράγει τα πιο ευπώλητα στην Ευρώπη 12ιντσα δισκάκια εγχώριας παραγωγής.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου λοιπόν, πλαισιωμένοι από 6 μοναδικές μουσικές προσωπικότητες, οι Imam Baildi μας προσφέρουν για μιαμόνο φορά ένασπάνιομουσικόμίγμα σε μια μουσική γιορτή με περιεχόμενο.

Όσοι δεν έχετε ακόμα την εμπειρία ενός live Imam αλλά και όσοι έχετε χορέψει πρόσφατα στους ρυθμούς τους, ετοιμαστείτε για το πιο δυνατό, το πιο ολοκληρωμένο και το πιο αναπάντεχο live τους!

Την συναυλία θα ανοίξει η Idra Kayne, η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας,  που γνωρίσαμε πρόσφατα μέσα από την επιλογή του τραγουδιού της «Don’t Walk Away» από το Jumping Fish για πρόταση του 3μήνου.

Doors Open: 19:30

Imam Baildi:
Ορέστης Φαληρέας: dj & bass
Λύσανδρος Φαληρέας: drums & κρουστά
Γιάννης Δίσκος: κλαρίνο & σαξόφωνο
Περικλής Αλιώπης: τρομπέτα
Αλέξης Αραπατσάκος: μπουζούκι
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλ. κιθάρα
MC Yinka & Ρένα Μόρφη: τραγούδι.

Ηχολήπτες: Γρηγόρης Μάγος, Αγαπητός Καταξάκης
Φωτιστής: Μενέλαος Ορφανός
Σκηνικά: Ζαΐρα Φαληρέα.

Τιμή εισιτηρίου: 10€
προπώληση, 12€ ταμείο

Σημεία προπώλησης: καταστήματα Public, viva.gr, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here