2/5/2013
www.musiccorner.gr

Οι Νeon είναι ένα πειραματικό ηλεκτρονικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τους Byron και Chris Setel το 2004. Αργότερα προστίθεται και ο Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι). Υπογράφουν στην Poeta Negra το 2006 και κυκλοφορεί η πρώτη τους δουλειά, “Au Théâtre Des Sons Imaginaires”.

To 2007 και 2008, ακολουθούν 2 soundtrack θεατρικών παραστάσεων (Le Chef-d’ Oeuvre Inconnu και La Jetée) και το καλοκαίρι του 2008 διασκευάζουν Μπετόβεν και Αλμπινόνι, επενδύοντας μουσικά τη θεατρική παράσταση “Κάσπαρ: η ιστορία ενός ανθρώπου” του Γρηγόρη Χατζάκη για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

neon_2013_05

Το Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφορεί από την Creative Space το “Morphée”, όπου το συγκρότημα πλάι σε πρωτότυπες συνθέσεις, διασκευάζει κλασικές συνθέσεις των Ερίκ Σατί, Μορίς Ραβέλ και Κλοντ Ντεμπυσί. 

Παράλληλα οι Neon συνθέτουν μουσική για τον κινηματογράφο και δίνουν συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ (Synch, Reworks).

Την άνοιξη του 2012 κυκλοφορεί από την Inner Ear το άλμπουμ “Κάθε πραγματικότης, αποκρουστική”, στο οποίο μελοποιούνται δέκα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Etten, The Boy, Lolek, Βαγγέλης Στρατηγάκος και ο Byron.

Οι Neon σας προσκαλούν στην ιστορική μπουάτ Απανεμιά (Θόλου 6, Πλάκα) κάθε Τετάρτη του Μάη στις 9 το βράδυ. Με αφορμή τον τελευταίο τους δίσκο “Κάθε πραγματικότης, αποκρουστική”, σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, επιχειρούν μουσικές συνέργειες με γνωστούς καλλιτέχνες, φίλους και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Στις 8/5 εμφανίζονται με τον Lolek, στις 15/5 με τους Shifting Realities (Θοδωρής Ρέλλος / Γιάννης Αναστασάκης), στις 22/5 με τον Θάνο Ανεστόπουλο και στις 29/5 με τους Tsiri Band.

neon_2013_05_poster

Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Μπουάτ Απανεμιά
Θόλου 4, Πλάκα
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 324 8580

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here