22/3/2013
www.musiccorner.gr

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, στις 9μμ, οι Tango with Lions παρουσιάζουν στην αίθουσα προβολής του Nixon Bar το νέο τους video, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τζέτζα.

Με το νέο τους δίσκο να βρίσκεται ήδη στις αποθήκες της Inner Ear Records, έτοιμος για κυκλοφορία, το συγκρότημα αλλά και ο σκηνοθέτης με την ομάδα της παραγωγής προσκαλούν το κοινό να δει σε πρώτη προβολή το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, να το συζητήσουν, να πιουν και μετά να το ξαναδούν (το video θα προβάλλεται κάθε μισή ώρα).

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε φιλμ 16mm το video είναι επί της ουσίας μία ταινία μικρού μήκους που συνέλαβε ο Δημήτρης Τζέτζας ακούγοντας το “a long walk”, το τραγούδι που ανέλαβε να οπτικοποιήσει. Χρησιμοποιώντας τα βασικά υλικά του σινεμά και βαθιά επηρεασμένος από την πειραματική σχολή κινηματογράφου του San Francisco, παραδίδει ένα έργο βαθύ και συγκινητικό, που περισσότερο κατατάσσεται στην κατηγορία του κινηματογράφου παρά σε αυτή των μουσικών video. Στο έργο του ο Τζέτζας όχι απλώς σέβεται αλλά υπηρετεί πιστά την ατμόσφαιρα και την αισθητική των Tango with Lions, σαν να ήταν εκεί, παρών και συμπράττων στη διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης του κομματιού, το οποίο επένδυσε με τις εικόνες του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τζέτζας
Παραγωγή: Inner Ear Records
Ερμηνείες: Κατερίνα Παπαχρήστου, Δημήτρης Γερονικόλας
Production design: Ζαΐρα Φαληρέα
Production manager: Βασίλης Σιμόπουλος
Φωτισμός: Νικόλας Πάσσαρης
Key Grip: Κόνος Καλαβρέζος (G.N.P.)
Camera assistant: Steve K-Stone Kekis (G.N.P.)
Assistand director: Πέτρος Λαούδης
Make up artist: Ιωάννα Σιμεωνίδη
Color timer: Εύρης Παλιός
Production Services: ABC Productions
Post Production Services: Cinelab Greece

  • Ο Δημήτρης Τζέτζας είναι σκηνοθέτης του ανεξάρτητου κινηματογράφου με την έδρα του να εναλλάσσεται ανάμεσα σε Αθήνα και Los Angeles. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Academy of Art University του San Francisco, όπου απέκτησε γνώσεις στην σκηνοθεσία, το μοντάζ και το σενάριο. Γύρισε αρκετές ταινίες μικρού μήκους ενώ παράλληλα εργάστηκε σε κάθε πιθανή θέση της παραγωγής μιας ταινίας. Ως διπλωματική εργασία γύρισε την ταινία μικρού μήκους “Drifter”, η οποία προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτάθηκε για αρκετά βραβεία. Αργότερα μετακόμισε στο Los Angeles, όπου εργάστηκε στο μοντάζ και στο post production στην Jerry Bruckheimer Films και στην The Walt Disney Company, σε ταινίες όπως: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, G-Force, National Treasure: Book of Secrets και άλλες. Μαθήτευσε δίπλα σε αρκετούς βραβευθέντες και υποψηφίους για Oscar μοντέρ όπως οι Michael Kahn, William Goldenberg, Mark Goldblatt, Bud Smith και David Brenner. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και παράλληλα εργάζεται σε διάφορα άλλα project, όπως η σκηνοθεσία μουσικών video για τους Planet of Zeus και τους Wish upon a Star.

* Οι Tango with Lions θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “A long Walk” από την Inner Ear Records στα μέσα Απριλίου 2013 στην Ελλάδα και στα μέσα Σεπτεμβρίου 2013 στην υπόλοιπη Ευρώπη με διανoμή της Rough Trade και της V2.

Nixon Bar
Αγησιλάου 61Β, Κεραμικός, Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here