12/6/2014
www.musiccorner.gr

Μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη! Ένα συγκρότημα ταυτόσημο των sold out συναυλιών! Με live performances που πρέπει να βιώσει κανείς στη ζωή του! Ένα συγκρότημα που δημιουργεί νέα δεδομένα στη μουσική! Thievery Corporation…Ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 18 στην Θεσσαλονίκη για δύο βραδιές που θα συζητιούνται για καιρό.

ThieveryCorporation_afisa_dt_2014_4

Η αφορμή είναι το νέο album “Saudade”, το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου, και από το οποίο ήδη αγαπάμε το “Depth of my Soul” με τα φωνητικά της Shana Halligan. Η αιτία όμως είναι η λατρεία που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό, κι έτσι το φοβερό δίδυμο των Thievery Corporation, οι Eric Hilton & Rob Garza, επιστρέφουν στη χώρα μας για να ανοίξουν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

Το “Saudade”, το έβδομο album των Thievery Corporation, είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. Κυκλοφορεί από τη δική τους εταιρεία ESL Music, και δανείζεται τον τίτλο του από μία πορτογαλέζικη λέξη που σημείνει «λαχτάρα για κάτι ή κάποιον που έχει χαθεί, μία απροσδιόριστη μελαγχολία, ή απλώς, την παρουσία της απουσίας». «Το “Saudade” είναι η ουσία ή η αίσθηση της πραγματικής bossa-nova» εξηγεί ο Hilton, ο οποίος ονομάζει «αυτά τα ζεστά, σε ήχους soul, μελαγχολικά φωνητικά» σαν μερικά από τα ποιο ελκυστικά στοιχεία της bossa-nova.

Με επιρροές από κλασικούς Βραζιλιάνους ερμηνευτές όπως oι: Antonio Carlos Jobim, Gal Costa, Luis Bonfá σε συνδυασμό με τους: Serge Gainsbourg, Ennio Morricone, και άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Isabelle Antena (electro-samba), το “Saudade” αποκτά έναν ντελικάτο και παράληλα αισθαντικό ήχο με τη βοήθεια 12 guest μουσικών.

ThieveryCorporation_dt_2014_4

Κάτι νέο έρχονται να μας πουν με το “Saudade”, κάτι αλλάζει στη μουσική τους. Οι Thievery Corporation θα είναι ξανά εδώ γιατί μας έλειψαν: 17 Ιουνίου στην Αθήνα (Πλατεία Νερού) και 18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Βαβυλωνία/Μύλος). Το καλύτερο ξεκίνημα για το καλοκαίρι μας, το ιδανικότερο soundtrack για τις νύχτες μας.

Thievery Corporation – Tour 2014

Τρίτη 17 Ιουνίου – ΑΘΗΝΑ (Πλατεία Νερού – Νέο Φάληρο)

Τετάρτη 18 Ιουνίου – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Βαβυλωνία/Μύλος, Γεωργίου Ανδ. 56)

Opening Acts:
Imam Baildi
Penny & The Swingin’ Cats

Boogie Belgique

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 30€, Ταμείο: 35€
(τα πρώτα εισητήρια των 25€ ήδη εξαντλήθηκαν)

Σημεία προπώλησης:
viva.gr
public.gr
123tickets.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here