9/5/2011
www.musiccorner.gr

Τίποτα πιο φυσιολογικό, από το να είσαι διαφορετικός…
Η παραγωγή του Θεάτρου Badminton που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς στην ευρωπαϊκή της περιοδεία επιστρέφει…

29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2011
Θέατρο Badminton

Το Tiger Lillies Freakshow είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του Θεάτρου Badminton που έγινε για τα 20 χρόνια του αγαπημένου λονδρέζικου ανατρεπτικού συγκροτήματος.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Freakshow έγινε στο Θέατρο Badminton την …Τρίτη και 13 Ιανουαρίου του 2009. Η επιτυχία της ελληνικής αυτής παραγωγής, οδήγησε την παράσταση από τότε σε μια εκτεταμένη περιοδεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε διακεκριμένες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Tollwood Festival του Μονάχου, Wintergarten του Βερολίνου, Winterfest του Σάλτσμπουργκ, Gasometer της Βιέννης, και τα εθνικά θέατρα του Pecs (πολιτιστική πρωτεύουσα 2010, Ουγγαρία) και της Χιρόνα (Ισπανία), καθώς και το αναγνωρισμένου κύρους Prinzregenten Theatrer του Μονάχου και το Savoy του Ελσίνκι, μεταξύ άλλων. Όπου κι αν παρουσιάστηκε, η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο, το θαυμασμό/φανατισμό του κοινού και το δυνατό του χειροκρότημα.

Η Spiegel του Μονάχου έγραψε «Αυτή η εκπληκτική παράσταση των  Tiger Lillies συνδυάζει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του Βαριετέ με τις δονήσεις και την ενέργεια μιας ροκ συναυλίας», ενώ η  Munchner Merkur «Σ’ ένα μόνο απόγευμα, αυτά τα πλάσματα της μουσικής ανωμαλίας κατάφεραν όχι μόνο να μας συγκινήσουν, αλλά και να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να είσαι διαφορετικός».

Ιστορίες για παράξενα όντα που ζούνε μέσα μας και ανάμεσά μας…

Η ιδέα της παράστασης, που αποτελεί και το σήκουελ του Tiger Lillies Circus, γεννήθηκε από τα ομώνυμα θεάματα που παρουσιάζονταν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική, που σε μια εποχή χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο, αεροπορικές συνδέσεις ή άλλο τρόπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, τα sideshows ή freakshows έδιναν την ευκαιρία στους κατοίκους των κωμοπόλεων και των χωριών της Βόρειας Αμερικής  να δουν από κοντά όλα τα «παράξενα» του κόσμου: Νάνοι, σιαμαία αδέλφια, άτομα με κάθε είδους δυσμορφίες, ερμαφρόδιτοι, άνθρωποι που κατάπιναν φωτιές και σπαθιά, ακόμα και ζώα με δυσπλασίες, σόκαραν και προκαλούσαν το θαυμασμό διεγείροντας τη φαντασία των θεατών. Με το Freakshow οι Tiger Lillies και ο Sebastiano Toma προσεγγίζουν έναν πιο σκοτεινό κι εκκεντρικό κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν-ταμπού που ζει και αναπνέει δίπλα μας, με τους δικούς του νόμους και άγραφους κανόνες. Μαζί τους στην παράσταση νάνοι, γυναίκες λάστιχο, ακροβάτες, ζογκλέρ,  δηλαδή όλοι αυτοί οι performer που ταιριάζουν αρμονικά στον αλλόκοτο κόσμο των Martyn Jacques, Adrian Stout και Adrian Huge…

«Το Freakshow είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Εκείνη που οι άνθρωποι δε θέλουν να κοιτάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν. Το Freakshow μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών». Martyn Jacques (Tiger Lillies)

Ποιος ή πού είναι το φρικιό? Πόσο μικρός ή νάνος, πόσο μεγάλος ή γίγαντας πρέπει να είναι κάποιος για να κατανοήσει τον κόσμο και να γίνει κομμάτι του? Είναι έξι χέρια αρκετά για να στηρίξουν κάποιον που έχει ανάγκη; Πόσες καρδιές πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει τo πεπρωμένο της; Είναι τα χέρια μας αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν όσα επιθυμούμε; Πόσες κόκκινες μύτες του κλόουν πρέπει να φορέσουμε για να φανούμε αστείοι; Ή μήπως η μύτη μας πρέπει να είναι μεγάλη σαν την τέντα ενός τσίρκου; Ένα φρικιό μαγνητίζει το βλέμμα μας, επειδή δεν κολλάει σε αυτό που θεωρούμε νορμάλ. Μαγνητίζει επειδή μοιάζει με γίγαντα ή έχει τρία πόδια. Πολλές είναι όμως οι φορές που βλέπουμε κάτι, χωρίς να μπορούμε να το κατανοήσουμε πλήρως. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω από την επιφάνεια, κάτω από το δέρμα, να ψάξουμε βαθύτερα για να βρούμε την πραγματική ουσία…

Σ’ αυτό το σόου έχουμε συγκεντρώσει όλων των ειδών τους freaks, τον «Ονειροπόλο», τον Tommy τον Φιλάργυρο, την Amanda με τα πιο Μακριά Μαλλιά του κόσμου, τις Σιαμαίες Αδελφές Hilton και πολλούς άλλους…

Το Tiger Lillies Freakshow είναι σαν ένα κοφτερό μαχαίρι που από τη μια σκίζει το περιτύλιγμα και αποκαλύπτει τα γλυκά και τα ωραία και από την άλλη σκάει ένα ροζ μπαλόνι μπροστά στα μούτρα σας. Και στις δύο περιπτώσεις η μουσική των Tiger Lillies πρωταγωνιστεί.

Και το …μαχαίρι ονομάζεται Martyn Jacques!

TIGER LILLIES FREAKSHOW
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:
Σκηνοθεσία: Sebastiano Toma
Μουσική/Στίχοι: Martyn Jacques – THE TIGER LILLIES
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σχεδιασμός κοστουμιών: Claire Bracewel
Σκηνικά: Sebastiano Toma
Σχεδιασμός μαριονέτας/κούκλας: Δημήτρης Στάμου, Ντέμη Παπαδά – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕΡΛΙΝ
Σχεδιασμός ήχου: Claus Buehler
Παραγωγή: ADaM Productions
Μιχάλης & Vanessa Αδάμ
Εκτέλεση Παραγωγής: Χαρά Χριστοπούλου

Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη: 30€
Γ Ζώνη: 25€
Φοιτητικό Γ Ζώνη: 20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here