10/1/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Δόθηκε και επίσημα πλέον η λίστα με τις χώρες και τους κρατικούς φορείς που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Δανία για το 2014. Ανάμεσα στις χώρες, είναι και η Ελλάδα, με την ΝΕΡΙΤ (κι ας μην έχει δημιουργηθεί ακόμη!) ενώ ένα ερωτηματικό πλανάται πάνω από την Σλοβενία που έχει πάρει μια ειδική παράταση.

36 χώρες φέτος δήλωσαν συμμετοχή, οι οποίες είναι : Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λετονία, Λιθουανία, Fyrom, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, Ουκρανία καθώς και οι big 5 Γαλλία , Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία και η διοργανώτρια χώρα η Δανία.
Να υπενθυμίσουμε ότι αποχώρησαν φέτος η Σερβία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Κύπρος.

eurovision_greece_heart_2014_01_01

Φημολογείται έντονα, ότι θα υπάρξει επικείμενη συνεργασία της κρατικής τηλεόρασης, όπως και πέρσι, με το ιδιωτικό κανάλι. Το επόμενο θρίλερ που ξεκίνα είναι στα ονόματα που έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο διαγωνισμό. Εν αναμονή περαιτέρω ανακοινώσεων που σίγουρα θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

Η Ελλάδα φέτος θα κλείσει 40 χρόνια στο διαγωνισμό, απ’ όταν πρώτη η Μαρινέλλα τραγούδησε το 1974 , ‘Κρασί, θάλασσα και το αγόρι μου’ κατακτώντας την 11η θέση.

Καλή μας επιτυχία !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here