18/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Εδώ και σήμερα πιστοί στο ραντεβού μας να σας παρουσιάσουμε τα υπόλοιπα τραγούδια που απαρτίζουν τον 2ο ημιτελικό. Οι άγιες μέρες πέρασαν, το πνεύμα κατάνυξης έλαβε τέλος, όποτε μπορούμε να πούμε …ότι θέλουμε για τα τραγούδια που έρχονται! Καφεδάκι, κρουασανάκι, (τελείωσε και η νηστεία!) και φύγαμε!!

7. Ουκρανία
Ερμηνεία : Gaitana
Τίτλος : Be my guest
Μουσική-Στίχοι : Gaitana

Ιδού η χώρα που με την δεύτερη εμφάνιση της στη Eurovision το 2004 πήρε πρωτιά! (όλοι θυμάστε την Ruslana και τα υπέροχα δέρματα που κουβαλούσε!) Με το που το άκουσα το φετινό κομμάτι, είπα ότι αυτό θα είναι το τραγούδι που θα ακούγεται στα γήπεδα της Ουκρανίας για το Euro 2012! Γιατί θα γινόταν άνετα ποδοσφαιρικός ύμνος μετά το Waka waka της Shakira, παραδεχτείτε το και εσείς! Παρόλα αυτά, ένα pop προβλέψιμο τραγούδι, με μία συμπαθητική τραγουδίστρια και ένα χορευτικό από πίσω, φανερά αδιάφορο, τόσο που δεν μπορεί καν να καλύψει τη μετριότητα του κομματιού! Ίσως είναι η μοναδική φορά που η Ουκρανία φλερτάρει με το να μην περάσει στον τελικό! Λέτε να της γυρίσουν την πλάτη οι σύμμαχοι…?!!

——————-

8. Βουλγαρία
Ερμηνεία : Sofi Marinova
Τίτλος : Love unlimited
Μουσική-Στίχοι : Clear Kozev, Krum Georgiev, Donnie Vassileva

Και ναι είναι γεγονός πως θα ακουστούν ελληνικά στη σκηνή του Μπακού…! Δε πιστεύω να νομίζατε ότι θα ακουστούν από την Ελλάδα ή από την Κύπρο, καμία σχέση! Η φίλη και γειτόνισσα μας Βουλγαρία, με ένα κομμάτι ομολογουμένως λιγάκι παλιομοδίτικο, που θυμίζει το τραγούδι του Γιάννη Βογιατζή «Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», λέει το …σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες! Τούρκικα, αραβικά, ιταλικά, ισπανικά, σέρβικα κτλ, και φυσικά στα ελληνικά λέει πολύ χαριτωμένα “σ’ αγαπώ πολύ”! Η γλυκύτατη Sofi, χωρίς να θέλω να την πικράνω, με δυσκολία θα πάρει μια θέση στο τελικό, παρόλο που το τραγούδι της θα είναι το πλέον κατανοητό εκείνη την βραδιά λόγω του στίχου του. Ποτέ δε ξέρεις βέβαια, ίσως κάνει την έκπληξη και την δούμε τελικά το βράδυ του Σαββάτου… (τα γέλια σας μέχρι εδώ ακούγονται!)!

——————-

9. Σλοβενία
Ερμηνεία : Eva Boto
Τίτλος : Verjamem (Πιστεύω)
Μουσική-Στίχοι : Vladimir Graic, Igor Pirkovic

Το ξέρω, σας είχε λείψει μια βαλκανική μπαλάντα και εγώ για αυτό δε σας χαλώ χατίρι! Ορίστε μια πολύ ωραία δυναμικότατη μπαλάντα από την Σερβία… εεεε, με συγχωρείτε, από την Σλοβενία ήθελα να πω! Τώρα πως μου ήρθε και μένα και είπα Σερβία?! Έχω αρχίσει και τα χάνω μάλλον… ή μήπως όχι?! Μια ερμηνεύτρια (όπως και η Σερβία το 2007), 4 κοπέλες από πίσω φωνητικά (5 είχε η Σερβία το 2007), ένας συνθέτης (ο ίδιος με της Σερβίας το 2007), ένα στήσιμο πάνω στη σκηνή (όπως και της Σερβίας το 2007) και ένα τραγούδι όμοιο με το νικητήριο τραγούδι της Σερβίας “Molitva” το 2007! Οι διαφορές? Η όμορφη ερμηνεύτρια (καμία σχέση 100% με της Σερβίας!) και τα αξιολάτρευτα-αξιοθαύμαστα καπέλα από τούλι, αν δεν απατώμαι, στις κοπέλες (εν αντιθέσει με τα αντρικά κοστούμια που φορούσαν τότε οι κοπέλες στα
φωνητικά). Εννοείται ότι θα περάσει τελικό, δε τίθεται αμφιβολία! Οι συγκρίσεις πλέον δικές σας… Εξάλλου όπως λένε …παρθενογένεση στη μουσική δεν υπάρχει! Συμφωνώ μετά από αυτό!

——————-

Φινάλε και σήμερα! Μαζί πάλι την Παρασκευή και ετοιμαστείτε γιατί έρχεται το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, όπως υποστηρίζουν πολλοί…! Ως τότε, σας κρατώ σε αγωνία…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here