29/4/2011
www.musiccorner.gr

Λίγες μόλις ώρες πριν από τον πολυσυζητημένο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον στο Αββαείο του Westminster, την 29η Απριλίου, ημέρα αργίας για τους βρετανούς, και η Decca Records είναι έτοιμη όχι μόνο να ηχογραφήσει ολόκληρη τη γαμήλια τελετή, αλλά και να  δώσει πρόσβαση σε δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να κατεβάσουν τη μουσική of the Royal Wedding, αυθημερόν!

Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία, η μουσική of a Royal Wedding θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, σχεδόν ταυτόχρονα με την τέλεση του χαρμόσυνου γεγονότος που εκτιμάται πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων των δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ το Official Album αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου.

Κι ενώ ήδη οι προπαραγγελίες του επίσημου άλμπουμ του Βασιλικού Γάμου ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, οι μουσικές επιλογές του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον περιλαμβάνουν τα ωραιότερα αποσπάσματα έργων των πλέον καθιερωμένων κι εμβληματικών βρετανών συνθετών αλλά και την ανάθεση ενός μουσικού έργου, γραμμένου ειδικά για το μυστήριο της 29ης Απριλίου, από τον 35χρονο συνθέτη, Paul Mealor.

Στη γαμήλια τελετή συμμετέχουν η Χορωδία του Westminster Abbey, The Chapel Royal Choir of St James’ Palace, The London Chamber Orchestra and Fanfare Team from the Central band of the Royal Air Force. Η βραβευμένη με Grammy, Anna Barry, και με πάνω από 400 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό της τα τελευταία 25 χρόνια – μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κείνες των Andrew Lloyd Webber, Jose Carreras & Zubin Mehta –, θα είναι η παραγωγός του Official Album, στο εξώφυλλο του οποίου θα απεικονίζεται μία αποκλειστική φωτογραφία από τον πολυθρύλητο Βασιλικό Γάμο.

Η Decca Records που θα ηχογραφήσει το album, ανήκει στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, Universal Music, και από την Decca είχε κυκλοφορήσει και η μουσική της γαμήλιας τελετής του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνας, που παρέμεινε στη λίστα των πρώτων σε πωλήσεις album τουλάχιστον για 2 εβδομάδες, τον Αύγουστο του 1981. Ανάλογη αναμένεται να είναι η ανταπόκριση του κοινού, τόσο για την ψηφιακή κυκλοφορία του The Official Album, THE ROYAL WEDDING στις 29 Απριλίου, όσο και για την κανονική κυκλοφορία μερικές μέρες αργότερα…

The Official Album, THE ROYAL WEDDING θα είναι συλλεκτικό, ενώ μέρος των εσόδων από κάθε αντίτυπο που θα πωληθεί στη Βρετανία, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς…

***

Highlights from the Royal Wedding Music
March from “The Birds” (Hubert Parry)
I Was Glad (Hubert Parry)
Hymn: Guide me, O thou great Redeemer (John Hughes)
Hymn: Love divine, all loves excelling (William Penfro Rowlands)
This is the day which the Lord hath made (John Rutter)
Ubi caritas et amor, Deus ibi est (Paul Mealor)
Hymn: Jerusalem (Hubert Parry)
The National Anthem (arr. Gordon Jacob)
Blest Pair of Sirens (Hubert Parry)
Valiant and Brave (Duncan Stubbs)
Crown Imperial (William Walton)
Toccata from Symphonie V (Charles-Marie Widor)
Pomp and Circumstance March No 5 (Edward Elgar)

Διαθέσιμο ψηφιακά στις 29 Απριλίου…
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 4 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here