31/1/2014
www.musiccorner.gr

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες δημιουργούς!

Η μουσική του, ένα συνονθύλευμα ερεθισμάτων από διάφορα σημεία του κόσμου, συνδυάζει άψογα το πάθος ενός νέου δημιουργού και ενός έμφυτου ταλέντου με την «καθαρότητα» της νιότης. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο γεννώντας μουσικά θέματα που παραμένουν διαχρονικά και αγαπημένα.

Κατά την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Δημιουργίες του έχουν ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και πολλοί ακόμα.

xristodoulopoulos_2014_01_01

Και μετά από μία πολύ δυναμική πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού έρχεται μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην καριέρα του. Η συνεργασία του με τη Μαρινέλλα στην παράσταση “Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Θέατρο Badminton. Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος υπογράφει το πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης «Όταν ξυπνάει το θέατρο», σε Λιμπρέτο του κορυφαίου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, το οποίο ερμηνεύεται στην έναρξη της παράστασης από τη Μαρινέλλα και το θίασο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος δίνει μια σειρά από live σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζεται για μία εμφάνιση στις 22 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Ιανού παρουσιάζοντας μαζί με την Ελένη Πέτα την παράσταση “Τραγούδια στην οθόνη”. Υπό τους ήχους τραγουδιών και μουσικών θεμάτων από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο καθώς και από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, οι δύο καλλιτέχνες στήνουν ένα «παιχνίδι» πάνω στη σκηνή γεμάτο τραγούδι και αυτοσχεδιασμούς που θα συνεπάρει τους θεατές.

  • Η παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» παρουσιάζεται στο Θέατρο Badminton από τις 22 Ιανουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.
  • Η παράσταση “Τραγούδια στην οθόνη” θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟ στις 22 Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here