8/9/2011
www.musiccorner.gr

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, ανοίγει την αυλαία των φθινοπωρινών του εμφανίσεων,  με ένα acoustic set,  στον πολυχώρο Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α, Πλ. Καρύτση), την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν τα προγραμματισμένα live του τον Οκτώβριο στην Ισπανία, ο Γιώργης Χριστοδούλου, παρέα με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, θα παρουσιάσει τα τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του «Flaneur», που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και κυκλοφορεί σε τρεις χώρες.  Επίσης, θα ερμηνεύσει επιλογές από την υπόλοιπη δισκογραφία του, που περιλαμβάνει πέντε προσωπικούς δίσκους, καθώς και τραγούδια των Boris Vian, Gino Paoli, Cole Porter κ.α.

Ερμηνεύοντας σε τέσσερις γλώσσες ο Γιώργης Χριστοδούλου δημιουργεί για μιάμιση ώρα ένα μοναδικό τοπίο ήχων γεμάτο φωτεινά αλλά και μελαγχολικά χρώματα.
Τον συνοδεύουν οι:
Άλφρεντ Ρούτσι – ακουστική κιθάρα
Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο

Ώρα έναρξης: 22.00

Βιογραφικό

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κλασικού Λυκείου Αναβρύτων και αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής. Μελέτησε τραγούδι και θεωρία της μουσικής με την Σοφία Μιχαηλίδου, την Αντιγόνη Κερετζή και τον Αντώνη Κοντογεωργίου.
Πρωτοεμφανίστηκε με την Αρλέτα στο θέατρο Κολλεγίου Αθηνών για να ακολουθήσει μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από το 1993 ως το 1999 έπαιξε σε πέντε θεατρικές παραστάσεις και έξι τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τους θιάσους της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Ξένιας Καλογεροπούλου, των Τ. Χαλκιά – Γ. Παρτσαλάκη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Το 1996 – 97 συνεργάζεται με τον Νότη Μαυρουδή και τραγουδάει σε συναυλίες με γενικό τίτλο «Λόγος Ερωτικός» σε κλειστά και ανοιχτά θέατρα σ’ όλη την Ελλάδα.
Το Μάρτιο του 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος σε στίχους δικούς του και του Αδάμ Ματθαίου, μουσική του Σταύρου Παπασταύρου και γενικό τίτλο «Γιαπωνέζικοι κήποι». Τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία) και παρουσιάστηκαν ζωντανά στο φεστιβάλ Euroconnections στην Πράγα. Στο δίσκο αυτό, συμμετείχαν η Νένα Βενετσάνου και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Το 1999-2000 συμμετέχει τραγουδώντας στην παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη-20 χρόνια μετά».
Το Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο «Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι», το 2003 κυκλοφορεί το Ε.Ρ «Δες το κι αλλιώς», με διασκευές σε γνωστές λαϊκές επιτυχίες και το 2007 κυκλοφορεί από τη Λύρα το άλμπουμ του, με τίτλο «Μην αλλάξεις ποτέ».

Το 2008 συνεργάζεται με τον Jacques Casanova δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και την Ισπανία με τίτλο “Transmediterranean express”.
Το 2009 περιοδεύει, με την μουσική παράσταση “Cabaret Infantil” και μια ομάδα μουσικών, σε πόλεις της Ελλάδας, τη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα.
Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά το «Flaneur», απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και κυκλοφορεί σε τρεις χώρες.

Black Duck Multiplarte
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here