10/1/2014
www.musiccorner.gr

Δύο χρόνια περίπατοι και περιηγήσεις στη νέα του μόνιμη κατοικία, τη Βαρκελώνη, και δεκαπέντε χρόνια “βόλτες” στη δισκογραφία είχαν φυσικό επακόλουθο τη δημιουργία ενός δίσκου για την Ισπανία.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό για την Ισπανία αλλά και την Ελλάδα το νέο άλμπουμ του, “Barcelonauta” , με τραγούδια που μιλούν για την “πόλη των κόντηδων”, γραμμένα από το 1920 ως το 1960, ερμηνευμένα σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (καταλανικά, ισπανικά, γαλλικά και αγγλικά), ηχογραφημένα με μερικούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς της Βαρκελώνης – οι περισσότεροι απ’ αυτούς με προσωπική δισκογραφία.

giorgis_2014_01_01

Με διευθυντή ορχήστρας τον Juli Aymí και ήχο εξ ολοκλήρου ακουστικό (κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, πιάνο, μπάντζο, κιθάρα, ακορντεόν κοντραμπάσο και τύμπανα) ο Γιώργης έδωσε νέα ζωή στις μελωδίες των σπουδαίων Charles Trenet, Boris Vian, Don Byas,Vincens Sabater κι άλλων δημιουργών που έζησαν στη Βαρκελώνη, ηχογράφησαν στα στούντιό της κι έπαιξαν στα ballrooms και τα θέατρα της καταλανικής πρωτεύουσας, τη χρυσή περίοδο της jazz.

Στο άλμπουμ συμμετέχει, τραγουδώντας, το φωνητικό τρίο Las Divinas καθώς και μια γαλλιδούλα έξι ετών, η Valentine η οποία ζει στη Βαρκελώνη.

Όπως γράφει ο ίδιος ο τραγουδοποιός στο ένθετο σημείωμα του μέσα στο άλμπουμ, η δουλειά αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους “Barcelonautas”, σ’ αυτούς που ερωτεύτηκαν το “μαργαριτάρι της Μεσογείου”, περπάτησαν κι ανακάλυψαν τις κρυφές γωνιές της πόλης, στους ξένους που έζησαν ή συνεχίζουν να ζουν σ’ αυτήν, σ’ όλους όσοι ένιωσαν την ανάγκη να ξαναγυρίσουν.

cd_giorgis_2014

Ο Barcelonauta, κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην Ισπανία αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και σημειώνοντας επιτυχία στα μεγαλύτερα ραδιόφωνα και κανάλια της Καταλονίας.

Εδώ και λίγες μέρες διατίθεται και στην Ελλάδα από την Ankh στα δισκοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στα i-tunes μέσω διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here