7/12/2012
www.musiccorner.gr

O συνθέτης και σολίστας Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους μουσικούς του στις 16 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Θέατρο της Κούβας καλεσμένος της Κυπριακής Πρεσβείας.

Στα πλαίσια της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της προεδρίας της, η Κυπριακή Πρεσβεία προσκάλεσε το συνθέτη και σολίστα Θανάση Πολυκανδριώτη για μια συναυλία με ήχους Ελλάδας και Κύπρου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα του Εθνικού Θεάτρου της Κούβας, χωρητικότητας 2.000 ατόμων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αίθουσα παραχωρείται για πρώτη φορά στην Κυπριακή Πρεσβεία από τον Υπουργό Πολιτισμού της Κούβας! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ως μια προσφορά της Κυπριακής Πρεσβείας προς το κουβανικό κοινό για να γνωρίσει την ελληνική μουσική. Το ρεπερτόριο που έχει ετοιμάσει ο συνθέτης περιλαμβάνει γνωστά ορχηστικά κομμάτια αλλά και τραγουδιστικό μέρος με τραγούδια από το κλασικό λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο κ.ά.

Ο Πολυκανδριώτης – γνωστός για τους πειραματισμούς του στο μπουζούκι με συμφωνικές ορχήστρες αλλά και με διασκευές για την ορχήστρα των 40 μπουζουκιών του – έχει εντάξει στη συναυλία «διαφορετικές» μουσικές όπως τον πρώτο χορό του Brahms, το Asturias, το Κονσέρτο του Αράνχουεθ αλλά και Κυπριακά κομμάτια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here