13/6/2013
www.musiccorner.gr

Την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 22:00 θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου “Ευγενικά Τραγούδια”, που κυκλοφορεί από τη Final Touch, στο Socialista Club (Τριπτολέμου 33, Γκάζι).

Θ’ ακολουθήσει εμφάνιση του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαρίας Τσαρούχα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα κομμάτια του νέου τους album.

“Συμπληρώνοντας μια θητεία 30 χρόνων στο τραγούδι, ο Λάκης υπογράφει πια με το επίθετό του (Παπαδόπουλος), αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη νεανική ευαισθησία και τις ανησυχίες του «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ». Παραμένει ένας προικισμένος τραγουδοποιός, με γερές μουσικές βάσεις, βαθιά μελωδική φλέβα κι εσωτερική αίσθηση του ρυθμού. Αν κι έχει αποδείξει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τις συνταγές της εμπορικής δισκογραφίας, παρόλ’ αυτά δεν επαναπαύεται σε δοκιμασμένα στερεότυπα, διατηρώντας ένα προσωπικό ύφος και ήθος, με ποιότητα και συνέπεια στις επιλογές του.

papadopoulos_tsarouxa_2013_06

Σ’ αυτή την καινούργια δισκογραφική του πρόταση, ο Λάκης Παπαδόπουλος διασκευάζει τις λυρικές μελωδίες κάποιων εκλεκτών μουσικών του «προγόνων», κυρίως από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Μέσα από τις διασκευές του επιχρωματίζει τις μαυρόασπρες φωτογραφίες τους με ηχοχρώματα τολμηρά και ευφάνταστα. Πετυχαίνει σ’ ένα πείραμα αρκετά ριψοκίνδυνο.

Αυτή η μουσική «κληρονομιά» αναβαπτίζεται στη τζαζ-ροκ φύση κι από την ένωσή τους προκύπτει ένας προσωπικός κώδικας έκφρασης που συνδυάζει αρμονικά το παλαιό με το σύγχρονο, το μοντέρνο με το διαχρονικό.

Στο ίδιο πνεύμα και η ενορχήστρωση, λιτή και προσεγμένη, έρχεται να συνδυαστεί με τις ερμηνείες των τραγουδιών από τον ίδιο τον Λάκη και τη Μαρία Τσαρούχα, η οποία με ευαισθησία και θεατρικότητα καταθέτει την αίσθηση μιας νεότερης γενιάς απέναντι σ’ αυτό το ρεπερτόριο. Έτσι, κατορθώνουν να «αερίσουν» αυτά τα «ευγενικά τραγούδια», να τα συστήσουν και να τα επικοινωνήσουν σ’ ένα νεότερο ακροατήριο, χαρίζοντάς τους μια «δεύτερη ζωή» που επιβεβαιώνει τη δύναμη και τη γοητεία τους στο σήμερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here