28/2/2012
www.musiccorner.gr

Ο Λόλεκ είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νέας ελληνικής σκηνής. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Λονδίνο την Κυριακή 4 Μαρτίου, θα παρουσιάσει στο Mythopolis ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ με τραγούδια από τα δύο άλμπουμ του με τίτλους “Alone” και “Αχινός“, καθώς και διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών.

Ο Λόλεκ ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν στην ηλικία των 12 ετών και συνέχισε με κιθάρα και τύμπανα. Την περίοδο 1999-2007 συμμετείχε στα συγκροτήματα MafiaMaggots, Touched και Bolek & Lolek, όπου έγραφε μουσική και έπαιζε τύμπανα.

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο Alone κυκλοφόρησε το 2009 απο την Inner Ear, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, μελοποίησε το ποίημα ‘Κεριά’ του Κ.Π. Καβάφη, για τις εκδόσεις «Οδός Πανός».

Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Αχινός”. Σκοτεινός ρομαντισμός, νοσταλγική ατμόσφαιρα, εξομολογητικοί στίχοι που συνδυάζονται με τη βαθειά φωνή του, φολκ ρυθμοί, δυναμικές μπαλάντες και ηλεκτρισμένα ξεσπάσματα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα των τραγουδιών του. 

Και οι δύο δίσκοι συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους δίσκους της εκάστοτε χρονιάς στα έντυπα της χώρας.

Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις:

• ‘Χρονικό Διάστημα’ (Θεατρικό έργο βασισμένο σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 10/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου).

• ‘Pet City’ (Θέατρο Σημείο, 5/2009, Σκην. Μαρίας Ξανθοπουλίδου)

Έχει συνεργαστεί με τονMatt Elliott για μια σειρά εμφανίσεων στο ιστορικό Half Note Jazz Club και έχει ανοίξει τη συναυλία της Marianne Faithfull στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Επίσης έχει πραγματοποιήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και εμφανίσεις σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και διάφορους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Κυριακή 4 Μαρτίου

Mythopolis
(277 City Road, Angel, Islington, EC1V 1LA London)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here