11/10/2012
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο Μάνος Πυροβολάκης είναι ένας καλλιτέχνης, τον οποίο λίγο πολύ έχουμε συνδέσει με τον ιδιαίτερο ήχο της κρητικής λύρας. Τη Δευτέρα το βράδυ στις 8/10 ο ήχος αυτός μάγεψε όσους παρευρέθησαν στο “Half Note” και μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα! Η έκπληξη αυτή, οφείλεται στον εκρηκτικό συνδιασμό του παραδοσιακού αυτού οργάνου με μια ηλεκτροακουστική μπάντα …ένας συνδιασμός που επέφερε ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα!

Το πρόγραμμα άνοιξε με το «Είσαι μια φίλη μου παλιά», που μάλλον ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς, έτσι ακριβώς σαν παλιούς γνώριμους φίλους μας υποδέχτηκαν ο Μάνος  και η υπόλοιπη ομάδα. Έτσι, από το πρώτο κι όλας τραγούδι δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο κλίμα, μια ατμόσφαιρα χαλαρή που θύμιζε συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι, όπου όλοι τραγουδούν, πίνουν και γελάνε!

Ακολούθησε το «Σ’ αναζητώ» και στη συνέχεια η παρουσίαση όλης της μπάντας που την αποτελούν ο Κώστας Γιαννίρης στο ηλεκτρικό μπάσο,ο Κώστας Μιχαλός στις κιθάρες, ο Τσίκο στα drums και τα κρουστά και ο Γιάννης Μολυμπάκης στο κρητικό λαγούτο. Μια μπάντα πολύ ιδιαίτερη, με περίσσιο πάθος που ξεσήκωσε και παρέσυρε το κοινό, ενώ προσωπικά θεωρώ μεγάλη επιτυχία το ότι σε όλη τη διάρκεια του live, όχι μόνο είχαν μια πολύ καλή χημεία σαν ομάδα, αλλά καθένας τους πρωταγωνιστούσε με τον δικό του τρόπο, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα. Φυσικά τα βλέμματα τράβηξε και η γυναίκα της παρέας, η όμορφη Λιάνα Παπαλέξη. Με μια πολύ γλυκιά και κρυστάλλινη φωνή που σίγουρα δεν ξεχνάς εύκολα, ερμήνευσε  στο πλευρό του Μάνου Πυροβολάκη, αλλά και μόνη της αρκετά τραγούδια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις  του κοινού, που της χάρισε ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Το «ζεστό μπισκότο» , ένα τραγουδάκι για μεγάλους και μικρούς όπως χιουμοριστικά είπε η ίδια ,το «Σινιάλο» το οποίο ο Μάνος αφιέρωσε σε όσους δεν το βάζουν κάτω, το «Μεσημέρι ξυπνώ», το «Όλα τα παράξενα σου» σε πιο latin και jazz ρυθμούς  και ο «Νικητής», στο οποίο ο Μάνος αποχωρίστηκε τη λύρα για να παίξει κιθάρα, ήταν μερικά από τα κομμάτια που συμπλήρωσαν το πρώτο μέρος του live…

Στο δεύτερο μέρος μας περίμενε μια πολύ όμορφη έκπληξη καθώς στη σκηνή ανέβηκε ο Οδυσσέας Τσάκαλος, που είχε συνεργαστεί και παλιότερα με τον Μάνο Πυροβολάκη. Ενώνοντας λοιπόν ξανά τις δυνάμεις τους, ερμήνευσαν παρέα «Στη Σταδίου», «Δεν πειράζει», «Τι μας ενώνει», «Τα καράβια μου καίω», «Πες το κι έγινε», ενώ ακούστηκαν επίσης τα γνωστά αγαπημένα: «Το χαμόγελό σου», «Στης εκκλησιάς την πόρτα» και «Αν η αγάπη». Θα μπορούσα να περιγράψω το κλίμα σαν ένα πραγματικό πάρτυ, καθώς τα μέλη της ομάδας ανεπιτήδευτα και αυθόρμητα ξέφευγαν από τους  ρόλους τους τραγουδώντας και ανταλλάσοντας μουσικά όργανα. Στο τέλος, απολαύσαμε φυσικά και αρκετά κρητικά τραγούδια, που τόσο αγαπάμε να ακούμε από τη φωνή του Μάνου, ο οποίος κάλεσε στη σκηνή και άλλους «φίλους μουσικούς» που παρευρέθησαν όπως ο Νίκος Καραβιράκης, ο Νεκτάριος Χατζηδάκης κ.α.

Μια βραδιά που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό… Ένα live διαφορετικό που μας άρεσε πολύ! Όπως ευχήθηκε στο τέλος και ο καλλιτέχνης, ελπίζουμε να ανταμώσουμε πάλι σύντομα!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here