14/3/2014
www.musiccorner.gr

Με την παρουσία πολυπληθούς και εκλεκτού κοινού, έγινε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, στις 20.00, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, η παρουσίαση του βιβλίου του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο Αγύριστο Κεφάλι, αφιερωμένο στο στιχουργό Άλκη Αλκαίο.

miltos_pasxalidis_parousiasi_vivliou_agyristo_kefali_ianos_2014_03_003

 Για το συγγραφέα μίλησε ο Ηλίας Λιβάνης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, ενώ για την προσωπικότητα και το έργο του Άλκη Αλκαίου μίλησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο ίδιος ο Μίλτος Πασχαλίδης, συγκινημένος, προλόγισε τη βραδιά, αναφερόμενος στη στενή και πρωτογενή σχέση που είχε αναπτύξει στη διάρκεια των ετών με αυτό τον τόσο σημαντικό και παράλληλα αόρατο ποιητή, που όπως σωστά επισήμανε ο Θάνος Μικρούτσικος υποδυόταν τον στιχουργό, γράφοντας μεγάλες σελίδες στην ιστορία της ελληνικής ποίησης.

miltos_pasxalidis_parousiasi_vivliou_agyristo_kefali_ianos_2014_03_002

Το βιβλίο άλλωστε συνοδεύεται από ένα cd με τραγούδια του Αλκαίου μελοποιημένα από τον Μίλτο Πασχαλίδη, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα δείγμα αυτής της φιλικής και παράλληλα δημιουργικής σχέσης.

miltos_pasxalidis_parousiasi_vivliou_agyristo_kefali_ianos_2014_03_001

 Στη συνέχεια ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο και ο Μίλτος Πασχαλίδης με την κιθάρα του τραγούδησαν τα μεγάλα τραγούδια του Αλκαίου, καλώντας έναν έναν από τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες στην παρέα: τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Χρήστο Θηβαίο.

miltos_pasxalidis_parousiasi_vivliou_agyristo_kefali_ianos_2014_03_004

Η βραδιά έκλεισε με όλους επί σκηνής να σιγοτραγουδούν την “Πιρόγα”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here