11/8/2014
www.musiccorner.gr

Ο Νίκος Ξυδάκης, έχοντας πλέον κατακτήσει μέσα από τη πολύχρονη και ουσιαστική σχέση του με τη μουσική το προνόμιο να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και τους πλέον αναγνωρίσιμους σύγχρονους συνθέτες, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μία σειρά ιδιαίτερων συναυλιών σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

xidakis_dt_2014_07

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, ο Νίκος Ξυδάκης εμφανίζεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας 2014.

Με τίτλο «Στην αρχή των τραγουδιών» , ένα πρόγραμμα με τραγούδια που ξεκινούν από την αρχή της δημιουργικής του διαδρομής  και την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και συνεχίζουν στους ενδιάμεσους  σταθμούς μιας μακράς και πολύχρωμης διαδρομής έως το «Γρήγορα η Ώρα Πέρασε», ο Νίκος Ξυδάκης θα μας παρασύρει και πάλι στο συναρπαστικό μουσικό του σύμπαν.

Εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι λεπταίσθητες αποχρώσεις μιας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μιας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση .

Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική καθώς και από τους στίχους και τα ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, του Θοδωρή Γκόνη, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Γεωργίου Βιζυηνού και της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη

Μαζί με το Νίκο Ξυδάκη μία υπέροχη φωνή, η Νανά Μπινοπούλου

και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών:
Πιάνο-Δημήτρης Μπουζάνης,
Σαξόφωνο-Δημήτρης Χουντής ,
Πλήκτρα-Γιώργος Διαμαντόπουλος 

Δευτέρα 11 Αυγουστου

Μουσείο Μπουμπουλίνας, Σπέτσες

Ώρα έναρξης: 21:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here