28/2/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Δέσποινα Δραπανιώτη
www.musiccorner.gr

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, με το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, μας προτρέπει να …προσέχουμε το κενό! Όχι, όμως, το κενό που υπάρχει σε ορισμένους σταθμούς του ηλεκτρικού, αλλά στο συναισθηματικό κενό που υφίσταται έντονο στην εποχή μας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Φίλιππος παρουσίασε το νέο του άλμπουμ στο «Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104» των εκδόσεων Καστανιώτη. Η παρουσίαση δεν περιείχε λογύδρια και όλα τα σχετικά. Άλλωστε στον Φίλιππο δεν «ταιριάζουν» αυτά. Γι’ αυτό, χωρίς λόγια, επέλεξε να μας παρουσιάσει live τα τραγούδια του νέου του δίσκου και να επαναλάβει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Ο Φίλιππος ήταν από νωρίς στον χώρο, χαιρετούσε και μιλούσε με κέφι με όλους τους καλεσμένους και, φυσικά, έκανε και δηλώσεις.

Μίλησε για την επιλογή του να παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια με μια συναυλία προσθέτοντας και κάποια παλιότερα στο πρόγραμμα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει μια πρώτη επαφή με το κοινό εν όψει της καλοκαιρινής περιοδείας που θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου και θα συμπεριλάβει πολλές πόλεις της Ελλάδας. Για το album του είπε ότι είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τόσο με παλιούς μουσικούς από τη μπάντα των Πυξ Λαξ, όσο και με κάποιους νέους, όπως ο Διονύσης Κωνσταντινίδης και η Κική Κριμιτζά.

Τια τον τίτλο του album “προσοχή στο κενό” δήλωσε: “Μου έχει κολλήσει εδώ και δυο χρόνια αυτή η φράση. Τη βλέπω συνεχώς μπροστά μου. Αισθάνομαι ότι αν έχω να προσέχω κάτι, είναι αυτό το περίεργο κενό, το συναισθηματικό, το ηθικό, το ψυχολογικό… Αυτό το κενό νομίζω πως φέρνει και τη κύρια ευθύνη για το χάλι που περνάμε σήμερα, κι ας μη του φαίνεται. Ήταν ύπουλο και κράτησε για πολλά χρόνια…

Για τη καλοκαιρινή του περιοδεία είπε πως θα παίξει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 30 Μαΐου, ενώ για τη κρίση δήλωσε πως είναι μια γενικότερη κρίση που περνάμε οι Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο οικονομική, αλλά και πνευματική και ηθική. Έθιξε το γεγονός ότι όλοι μας είχαμε απομακρυνθεί από τον διπλανό μας, δεν νοιαζόμασταν τι γινόταν στο διπλανό σπίτι, υπήρχε κρίση αξιών. Στο τέλος όμως ίσως βγει κάτι καλό… “Να δούμε πλέον, μετά από όλα αυτά που περνάμε, πόσα πράγματα θα καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας” κατέληξε με ιδιαίτερο νόημα…

Λίγο αργότερα η αίθουσα γέμισε με τους καλεσμένους της βραδιάς και ο Φίλιππος με τους μουσικούς που τον συνόδευσαν πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και το live ξεκίνησε με την Ελευθερία Ναθαναήλ στο πιάνο να παίζει ένα μελωδικό θέμα. Στη συνέχεια ο Φίλιππος με τους μουσικούς του άρχισαν την παρουσίαση των νέων του τραγουδιών. «Τόσοι δρόμοι», «Λάθος άνθρωπος», «Να με θυμηθείς», «Που να πάμε», «Με τα χέρια ψηλά», «Ξέρω ένα μέρος», «Κλείνω τα μάτια και βουτάω», «Προσοχή στο κενό», «Χλωμοί Πιτσιρικάδες», «Θα το σκάσω», «Στα υπέροχα ταξίδια», αλλά και παλιότερες επιτυχίες του ίδιου ή των Πυξ Λαξ, όπως τα «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Πόλη χιόνι», «Μοναξιά μου όλα», «Μια συνουσία μυστική», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» που τραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι μαζί με την μπάντα…

Ο Φίλιππος σε κάθε «κενό» μεταξύ των κομματιών είχε να πει έναν καλό λόγο για τους μουσικούς του, ένα σχόλιο για τα τραγούδια, και μεγάλη διάθεση να αστειευτεί.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα είναι οι:
Κική Κριμιτζά: Μπάσο – Φωνητικά
Ελευθερία Ναθαναήλ: Πιάνο – Βιολί – Ακορντεόν
Διονύσης Κωνσταντινίδης: Κιθάρα – Φωνητικά
Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος: Πλήκτρα
Αντώνης Καναράς: Τύμπανα

Πριν φύγουμε συγχαρήκαμε τον Φίλιππο για το live, του ευχηθήκαμε καλή πορεία…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παρουσίαση


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here