24/2/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ο νέος δίσκος του Σωκράτη Μάλαμα είναι γεγονός! Παράλληλα με τις επανεκδόσεις δύο παλαιότερων δισκογραφικών δουλειών του, το “Άδειο δωμάτιο, αφήγηση ΙΙ” , και τις “Ασπρόμαυρες ιστορίες”, ο πολυαγαπημένος Έλληνας τραγουδοποιός επιστρέφει με νέο album με τίτλο “Ο χάρτης”. Δεκατρία τραγούδια σε μουσικές του ίδιου και στίχους του Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Δημήτρη Αδοργιαστού, του Βαγγέλη Βελώνια και δύο της Φωτεινής Λαμπρίδη. Επίσημη προσκεκλημένη του στο νέο album και η Ελένη Βιτάλη στο τραγούδι «Οι παρελάσεις».

xartismalamasvitali

Ήδη έχουμε πάρει μια μικρή γεύση από το νέο album με δύο τραγούδια, το πρώτο με τίτλο «Το όνομά μου είναι δρόμος», στο οποίο ο Μάλαμας μοιάζει να επιστρέφει στις πρώτες του κιθάρες στις «Ασπρόμαυρες ιστορίες» και το δεύτερο και πιο εξωστρεφές, που κινείται σε πιο λαϊκούς δρόμους, με τίτλο “Τρικυμία”.

Στον “Χάρτη” συναντάμε τον πιο φωτεινό Σωκράτη Μάλαμα που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα με τραγούδια λαϊκότροπα, ηλεκτρικά και ισορροπημένες μπαλάντες απόλυτης ελληνικότητας. Χωρίς να προδίδει τη σχολή του παρουσιάζει έναν τίμιο και χειροποίητο δίσκο που θα κερδίσει και εκείνους που στέκονται επιφυλακτικοί απέναντί του. 

Τα νέα τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που θέλεις να ξανακούσεις οπωσδήποτε.

malamas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here