26/7/2013
Γράφει η Laurence Larochelle
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι ανατρεπτικός, καυστικός, ξεκαρδιστικός καθώς επίσης και πολλά άλλα, αλλά πάνω απ’ όλα  είναι πάντα παρών για να μας αφυπνίζει και να μας διασκεδάζει με τη σάτιρά του όταν το χρειαζόμαστε. Ο Χάρρυ Κλυνν «ξαναχτύπησε» με τη σατιρική μουσική παράσταση «Όποιον Πάρει Ο Χάρης» και εμείς βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της καλοκαιρινής του περιοδείας στις 21 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο.

xarry_klynn_live_2013_07_12

Η έναρξη της παράστασης έγινε με την προβολή ενός video διάρκειας 4.30 περίπου λεπτών με τίτλο «Με λένε Ελλάδα» το οποίο μας έδωσε μια μικρή γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αμέσως μετά ο Χάρρυ Κλυνν μας καλησπέρισε και ξεκίνησε με την απαγγελία ενός ποιήματος με τίτλο «Να Ρωτάς».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο κωμικός συνοδευόταν από νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το Δαμιανό Νικολαΐδη (ηθοποιός, τραγουδιστής),το  Δημήτρη Μιναρέτζη (ηθοποιός), τη Λόλα Γιαννοπούλου (μουσικός – πλήκτρα, τραγούδι), τον Ιάκωβο Νικολαΐδη (μουσικός – τουμπερλέκι, ποντιακή λύρα) και τέλος το Γιώργο Κανακάρη (μουσικός – μπουζούκι).

xarry_klynn_live_2013_07_02

«Ουγκαγκα Μπουμ-Μπουμ», «Μαλακά», «Σφάκα», «Πωλείται Πατρίς» αλλά και άλλα σατιρικά τραγούδια καθώς και παραδοσιακά ποντιακά αλλά και σμυρνέικα όπως τα «Ήτανε Αέρας», «Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα», «Την Πατρίδαμ Έχασα» καθώς επίσης και άλλα αγαπημένα τραγούδια σαν το «Αερικό» και «Πριγκιπέσα» και «Η Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου» ήταν κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Βεάκειο που είχε κυριολεκτικά πλημμυρίσει από κόσμο.

Πότε ως Χαράλαμπος Τραμπάκουλας πότε απλά ως Χάρρυ Κλυνν πέρασε από κόσκινο τους πάντες και τα πάντα καυτηριάζοντας κάθε πτυχή της νεοελληνικής πραγματικότητας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος όπως ίσως μόνο εκείνος γνωρίζει και εμείς πότε θεατές μιας πουλημένης εκπομπής που ξεπουλάει ότι έχει απομείνει από μία Ελλάδα που πια δε ζει και πότε κοινό μιας παράστασης που μας θύμισε την εποχή που η επιθεώρηση γνώριζε μεγάλες δόξες…

xarry_klynn_live_2013_07_05

Ο ηθοποιός κάπου στην αρχή της παράστασης μας θύμισε ότι «Η Ελλάδα είναι σε θέση να καταλάβει και να υλοποιήσει αυτά που δεν μπορούν αυτοί (οι βολεμένοι)» δίνοντας έτσι το δικό του μήνυμα σε όλους όσους βρέθηκαν στο Βεάκειο την Κυριακή για να τον ακούσουν σε μια «παράσταση αντίδοτο» στην κατήφεια και την κατάθλιψη του Έλληνα. Κάπως έτσι, σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα από πάνω του, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μας έκανε να γελάσουμε, να ξεχαστούμε αλλά παράλληλα και να θυμηθούμε αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here