21/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Όταν πατέρας και γιος έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με το ίδιο αντικείμενο, είναι σύνηθες να υπάρχουν μεταξύ τους συνεργασίες. Και όταν ο χώρος αυτός είναι η μουσική, κάποια στιγμή, αναπόφευκτα ίσως, πατέρας και γιος θα συνεργαστούν.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Albert Hammond, ο οποίος ηχογράφησε πρόσφατα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τον γιο του, Albert Hammond Jr, τον κιθαρίστα των Strokes.

Τον επόμενο μήνα η Sony Music θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ “Legend”, με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Albert Hammond. Στο άλμπουμ θα περιλαμβάνεται και ένα νέο τραγούδι, με τίτλο “Changing Me”, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας πατέρα και γιου.

Το γεγονός ότι ο γιος σου, που είναι μέλος ενός τόσο μεγάλου συγκροτήματος όπως είναι οι Strokes, θέλει να συνεργαστεί μαζί σου στα 66 σου χρόνια, είναι πολύ σημαντικό και συγκινητικό”, αναφέρει στις σημειώσεις του άλμπουμ ο πατέρας Hammond.

Κάλεσα τον γιο μου να συνεργαστούμε στο δίσκο και με ρώτησε ποιο τραγούδι θα ηχογραφούσαμε μαζί. Είχα ένα νέο κομμάτι που ταίριαζε πάρα πολύ στο στυλ του, ένα τραγούδι που θυμίζει Beatles ή Oasis, ένα τραγούδι σχετικό με την τρέχουσα οικονομική κρίση”, αναφέρει ο πατέρας Hammond.

Παίζει υπέροχη κιθάρα και ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ηχογραφήσουμε ένα ντουέτο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια που έχω γράψει στη ζωή μου”, ολοκλήρωσε ο 66χρονος μουσικός.

Εκτός από το ντουέτο με τον γιο του, ο Albert Hammond στο “Legend” έχει συμπεριλάβει και τα κατωτέρω τραγούδια, όλα σε νέες ηχογραφήσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και η Έλενα Παπαρίζου!

It Never Rains In Southern California (με τον Al Stewart)
The Air That I Breathe (με τον Cliff Richard)
My Heart Is Failing Me
When I Need You (με τον Ron Sexsmith)
Nothing’s Gonna Stop Us Now (με την Bonnie Tyler)
The Free Electric Band (με την Courtney Taylor)
Changing Me (με τον Albert Hammond Jr)
Freedom Come Freedom Go
Echame A Mi La Culpa (To All The Girls I’ve Loved Before) (με τον Julio Iglesias)
Don’t Turn Around
Tangled Up In Tears (με την Έλενα Παπαρίζου)
Little Arrows
I’m A Train
99 Mihlia Da L.A. (με την Claudia Baglioni)
A Tous Les Amours De Ma Vie (με την Jeane Manson)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here