1/10/2010
www.musiccorner.gr

Ο Wim Mertens θα βρεθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 (στις 21.00) για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Ο Wim Mertens, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα παρουσιάσει συνοδεία του κουιντέτου εγχόρδων του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις σημαντικότερες στιγμές της πλούσιας δισκογραφίας του.

Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος Βέλγος συνθέτης, μουσικολόγος, κοντρα-τενόρος και πιανίστας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια δισκογραφίας και μετράει πλέον περισσότερους από 50 δίσκους στην αξιοθαύμαστη πορεία του μέχρι τώρα. Μια πορεία που απαρτίζεται από δίσκους ορόσημα της μινιμαλιστικής μουσικής όπως το Vergessen (1982), κινηματογραφικές συνεργασίες όπως τo Belly of An Architect του Peter Greenaway (1987), θεατρικές συνθέσεις όπως το Maximising the Audience για το  έργο του Jan Fabre “The Power of Theatrical Madness” (1984) μέχρι πολύπλοκες ορχηστρικές συνθέσεις όπως στο πιο πρόσφατο Zee Versus Zed (2010).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here