20/1/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Μελίνα-Σοφία Βαρβαρέζου
www.musiccorner.gr

Παρόλο που η πρόσκληση για το live ήταν για τους Μπλιαχ 166, εν τούτοις η έκπληξη που μας περίμενε ήταν διπλή! Αφενός γιατί παρά το …αηδιαστικό τους όνομα οι Μπλιαχ 166 είναι ένα πολύ καλό punk rock συγκρότημα, αφετέρου γιατί στο ίδιο live, ως “support” γκρουπ, γνωρίσαμε τις Daughter, ένα εξίσου punk γκρουπ, αποτελούμενο όμως από τέσσερις νεαρές κοπέλες.

Την ώρα μάλιστα που φεύγαμε από τον χώρο, απαντήσαμε μόνοι μας στο ερώτημα που κάποια στιγμή μας δημιουργήθηκε κατά πόσο τα κορίτσια είναι ικανά να παίζουν punk μουσική. Ναι, μπορούν. Και μάλιστα πολύ καλά…!

Η αλήθεια είναι πως η punk μουσική σκηνή δεν είναι το φόρτε μου. Πολλές φορές τυχαίνει να ακούσω, πολλές φορές μου άρεσε κάποιο κομμάτι, αλλά από συγκροτήματα και τραγούδια δεν είμαι ειδήμων! Ειδικά για τον ελληνικό χώρο. Αλλά σχεδόν πάντα, με συνέπαιρνε ο ρυθμός…

Φτάνοντας στο «ΤΩΡΑ Κ44» που φιλοξένησε το live, συναντήσαμε νέα παιδιά. Τόσο νέα που αισθανθήκαμε κάπως σαν …γονείς τους με τα σχεδόν 35 χρόνια μας (χωρίς το ΦΠΑ βέβαια!). Όχι η νεότατη φωτογράφος μας, αλλά ο γράφων και υπογράφων.

Με όλα τα ανωτέρω δεδομένα, λοιπόν, ήμασταν «κάπως» στην αρχή. Η καλή ροκ μουσική βοήθησε να ηρεμήσουμε ενώ και η γνωριμία μας με τους μουσικούς είχε καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2010 και έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Άντε αγαπηθείτε όλοι”, σε ρυθμούς pop punk και powerpop. Ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης τραγουδάει και παίζει μπάσο, κιθάρα παίζει ο Γιώργος Μανωλόπουλος και drums ο Λευτέρης Γιάνναρος.  Τα παιδιά μας εξήγησαν και από που προήλθε αυτό το διόλου ελκυστικό όνομα.

Μπλιαχ 166: Το «μπλιαχ» παραπέμπει σε κάτι αηδιαστικό. Σε κάποια από τις πρώτες μας εμφανίσεις έτυχε κάποιο παιδί να κάνει εμετό από το hangover με αποτέλεσμα να καλέσουμε ασθενοφόρο. Κάπως έτσι μας βγήκε το όνομα!

Music Corner: Τι μουσική παίζετε;
Μπλιαχ 166: Παίζουμε όλα τα είδη της punk μουσικής. Ανάλογα και με τα κέφια, παίζουμε πιο δυνατά, με «μίσος», αλλά βγάζουμε και αγάπη και για τα δικά μας τραγούδια και για τις διασκευές.

Music Corner: Δισκογραφικά έχετε βγάλει ήδη ένα cd. Πώς προχωράτε;
Μπλιαχ 166: Έχουμε βγάλει μόνοι μας ένα άλμπουμ και τώρα θα κυκλοφορήσουμε το «Γυμνοδρομίες». Πριν λίγες μέρες ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση και αναμένουμε να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες. Θα ετοιμάσουμε και video clip.
Το νέο μας άλμπουμ είναι ένα επίπεδο ανώτερο από το προηγούμενο και από πλευράς κομματιών και από πλευράς ήχου. Πιστεύουμε ότι είναι πολλά υποσχόμενο. Θα παίξουμε και σήμερα ορισμένα νέα κομμάτια και ελπίζουμε να σας αρέσουν. Το ομότιτλο single είχε καλή αποδοχή.

Music Corner: Γράφετε όλοι μαζί;
Μπλιαχ 166: Όπως τύχει κάθε φορά. Ο καθένας έχει και μια ιδέα και τις συνθέτουμε. Μπορεί και να γράψει κάποιος ολόκληρο κομμάτι και να μην επέμβει κανένας άλλος.

Music Corner: Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει δικτυακά ή και σε «φυσική» μορφή;
Μπλιαχ 166: Αρχικά μέσω Internet και στη συνέχεια και σε cd. Όλοι μπαίνουν στο facebook, το youtube, και αποτελεί πρόσφορο έδαφος, αν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Προτιμάμε να δώσουμε ελεύθερα τα κομμάτια μας σε όποιον θέλει και αν του αρέσει πολύ, θα μπορεί αργότερα να τα αγοράσει σε cd. Επί του παρόντος, μας ενδιαφέρει όσοι μας γουστάρουν να έρχονται στα live να περνάμε καλά όλοι μαζί!

Τα παιδιά πρόσθεσαν αυθορμήτως “punk ’n’ roll” και αφού τους ευχαριστήσαμε τους αφήσαμε να απολαύσουν τις Daughter που στο μεταξύ είχαν ανοίξει τη συναυλία.

Οι Daughter είναι ένα κοριτσίστικο συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερα μέλη : Την Amy Jane στα φωνητικά, την Umbra Katerina στο μπάσο, την Isida An στην κιθάρα και την Ag Rimmel στα drums.

Τα κορίτσια αν και παίζουν μαζί μόλις από το Σεπτέμβρη του 2011, έχουν δέσει μεταξύ τους πολύ καλά και έχουν ηχογραφήσει και το πρώτο τους EP, με τίτλο “Morning Sex” που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φλεβάρη. Η μουσική τους, όπως οι ίδιες λένε, έχει επιρροές από διάφορα είδη (post, grunge, alternative) και δεν είναι «καθαρό» το είδος που παίζουν. Μας εντυπωσίασαν με τη δυναμική τους στη σκηνή ενώ τα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν τα δικά τους Her Daddy, It’s All About You, Catch 22, Falling With The Rain, Lovecause, All Or Nothing, Psycho αλλά και τα Cherry Bomb των The Runaways, Deceptacon των Le Tigre και Rebel Girl των Bikini Kill.

Αφού ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους και την ώρα που οι Μπλιαχ 166 είχαν καταλάβει τη σκηνή, μας αποστόμωσαν όταν σχολιάσαμε ότι δεν τις «είχαμε» για τόσο δυναμικές στη σκηνή : «Γιατί να μην είμαστε; Δεν είναι μόνο οι άντρες. Γι’ αυτό το κάναμε το γυναικείο γκρουπ. Για να τους την «πούμε»!

Οι Μπλιαχ πάνω στη σκηνή έδιναν τη δική τους παράσταση. Δυναμική κιθάρα και μπάσο, εξαιρετικά drums και κίνηση που θα ζήλευαν και «βετεράνοι». Τα κομμάτια, δικά τους και διασκευές, εκτελεσμένα ιδανικά. Τα παιδιά ερμήνευσαν 30 κομμάτια, ξεκινώντας με το “Γυμνοδρομίες” και συνέχισαν με τα “Όλοι πιο κοντά”, “One Night Stand” και άλλα δικά τους κομμάτια ενώ το πολυπληθές κοινό που είχε γεμίσει το ΤΩΡΑ Κ44 τραγουδούσε, χόρευε συνέχεια και διασκέδαζε την κάθε στιγμή. Οι Μπλιαχ 166 ερμήνευσαν το “Should I Stay”, το “Paparazzi” της Lady Gaga, το “Umbrella” της Rihanna, αλλά ακόμα και τα “I Kissed A Girl” και “Hot ‘N’ Cold” της Katy Perry με τον δικό τους δυναμικό τρόπο. Στις καλύτερες στιγμές της βραδιάς πρέπει να αναφέρουμε τα δικά τους κομμάτια με τίτλους “Τσουλί”, “Εύη”, Σουβλάκι” αλλά και το “Άντε αγαπηθείτε”.

Παρά τις μικρές μας γνώσεις για τον χώρο, οι Μπλιαχ 166 αλλά και οι Daughter είναι ιδανικές επιλογές για punk ’n’ roll…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here