18/2/2011
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε η ανερχόμενη ροκ τραγουδίστρια Σαλίνα, για να παρουσιάσει στο κοινό για πρώτη φορά το ένα από τα δυο καινούρια της ντουέτα με τον Γιάννη Κότσιρα, τα οποία θα περιέχονται στον δεύτερο προσωπικό της δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες! Ο δημοφιλής και αγαπημένος τραγουδιστής, που είναι κι ένας από τους βασικούς συντελεστές του νέου της δίσκου, ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της βραδιάς, ο οποίος με την παρουσία του εκεί κατενθουσίασε το κοινό που είχε έρθει να τους δει!

Το Music Corner για ακόμα μια φορά βρέθηκε στο πλευρό της Σαλίνας, αφού τέτοια μέρα δε μπορούσε να μείνει μέσα και φυσικά δε μπορούσε να αντισταθεί στο να απολαύσει μια τέτοια μίνι ροκ συναυλία!

Το ραντεβού για να γιορτάσουμε τον έρωτά μας για …τη μουσική, δόθηκε για τις 11 το βράδυ στη μουσική σκηνή Passport, στον Πειραιά. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του live, δεσμευμένοι και αδέσμευτοι είχαν αρχίσει να γεμίζουν τα τραπεζάκια γύρω από τη σκηνή και περίμεναν ν’ αρχίσει το πρόγραμμα πίνοντας το ποτό τους. Ελάχιστα λεπτά πριν ανέβει η Σαλίνα στη σκηνή, είδαμε και αγαπημένους καλλιτέχνες να μπαίνουν στο χώρο. Εκτός από τον Γιάννη Κότσιρα που ήταν από πολύ νωρίς εκεί, είδαμε και τη Ευρυδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά, οι οποίοι όπως έχουμε ήδη αναφέρει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ για τη Σαλίνα είναι από τους βασικούς συντελεστές της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς.

Γύρω στις 11.15, ανεβαίνουν στη σκηνή οι μουσικοί που συνοδεύουν τη Σαλίνα και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά εμφανίζεται και η ίδια, υπό τους ήχους του γνωστού πια τραγουδιού της, «Πονάει η αγάπη». Το πρόγραμμά της δε διέφερε και πολύ από τα live της που έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν, με επιλογές από τον δικό της δίσκο φυσικά, αλλά και ελληνικές και ξένες ροκ επιτυχίες που ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ της. Αμέσως μετά τη λήξη του τραγουδιού «Πονάει η αγάπη», η γλυκιά Σαλίνα καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους λέγοντας «Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους βρίσκεστε εδώ απόψε, για να γιορτάσουμε μαζί την αγάπη μας για τη μουσική. Θέλω να πω ότι για μένα είναι ένα πολύ ξεχωριστό live αυτό απόψε, γιατί έχω την τιμή και την χαρά να είναι μαζί μου ένας πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης, ο Γιάννης Κότσιρας, για να σας παρουσιάσουμε εδώ ένα από τα καινούρια μας ντουέτα, το οποίο περιέχεται στον καινούριο μου δίσκο και ταιριάζει πολύ με το κλίμα της ημέρας. Γιάννη σ’ ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ»! Ακούγοντας τα λόγια αυτά, ο κόσμος που ήταν εκεί ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα.

Η Σαλίνα ξεκίνησε το πρόγραμμά της τραγουδώντας κομμάτια όπως τα «Ξέχασα», «Κάπου η αγάπη μένει», «Μετρώ τις ώρες», «Αν δεις πως λείπει κάτι», αλλά και τα «I kissed a girl», «Bang-Bang», «Κοίταξέ με δυο φορές», «Κλεψύδρα», «We are the people», «Καλύτερα που φεύγω» κ.ά.

Μόλις τελείωσε με την ερμηνεία της στο τραγούδι του Δημήτρη Κοργιαλά, «Καλύτερα που φεύγω», η Σαλίνα είπε ότι ήρθε η ώρα να καλέσει στη σκηνή τον Γιάννη Κότσιρα για να πουν μαζί το καινούριο τους τραγούδι. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανέβηκε στο stage και στάθηκε δίπλα της. Καλωσόρισε κι εκείνος με τη σειρά του τον κόσμο δηλώνοντας ότι «στηρίζω τη Σαλίνα στο νέο της ξεκίνημα, γιατί θεωρώ ότι έχει κάτι το ξεχωριστό από τις υπόλοιπες συναδέλφους της. Η φωνή της ξεχωρίζει και δε με μοιάζει με καμία άλλη, πράγμα πολύ σπάνιο στις μέρες μας». Έπειτα δήλωσε ότι το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν λέγεται «Πάλι θα στη δώσω την καρδιά», μια πολύ τρυφερή μπαλάντα που είναι διασκευή ενός ισπανικού τραγουδιού. Πραγματικά, όπως μας είπαν και οι ίδιοι, ταίριαζε πάρα πολύ με το κλίμα της συγκεκριμένης μέρας!

Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Ο Γιάννης Κότσιρας, δεν κατέβηκε από τη σκηνή αμέσως μόλις τελείωσε το ντουέτο τους, αλλά ερμήνευσε και ένα από τα δικά του πολύ αγαπημένα τραγούδια, το «Έτσι κι αλλιώς». Κι αν πιστεύετε ότι αυτή ήταν η μόνη έκπληξη που μας επιφύλασσε η βραδιά, κάνετε λάθος! Η υπέροχη Ευρυδίκη, υπό τις …«διαταγές» της Σαλίνας, αλλά και του Γιάννη Κότσιρα, τραγούδησε μαζί με την πρωταγωνίστρια της βραδιάς το «Συντροφιά που με σκοτώνει», κομμάτι που έχει γράψει η ίδια η Ευρυδίκη στο πρώτο cd της Σαλίνας.

Η υπόλοιπη βραδιά συνεχίστηκε με τη Σαλίνα να δίνει πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό και το κοινό να σιγοτραγουδάει μαζί της, αλλά και να κάνει …παραγγελιές! Και όπως πάντα έκλεισε το πρόγραμμά της, έτσι ακριβώς όπως άρχισε, τραγουδώντας το «Πονάει η αγάπη», κάτι που κάνει σε κάθε της live!

Αυτό που έχουμε να πούμε πάντως είναι ότι ήταν μια …εναλλακτική πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όσοι την παρακολούθησαν από κοντά είναι σίγουρο ότι θα τους μείνει αξέχαστη!

Μίνι αποκλειστική συνέντευξη με τη Salina

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του live, η Σαλίνα μίλησε αποκλειστικά στο Music Corner για την ξεχωριστή της αυτή εμφάνιση. Μας αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά και μας απάντησε σε λίγο πιο …πικάντικες ερωτήσεις, λόγω της ημέρας! Δείτε τι μας είπε!

Music Corner: Χαίρομαι πολύ που σε συναντάω ξανά μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Σήμερα βρισκόμαστε στο Passport, είναι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και θέλω να μου πεις για ποιον λόγο είμαστε εδώ!
Σαλίνα:
Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε καταρχήν τον έρωτα με ένα live όμως που θα είναι πολύ ροκ και δυνατό. Θα γιορτάσουμε ουσιαστικά τη μουσική που μιλάει για τον έρωτα, είτε εκείνος μας πονάει μερικές φορές, είτε είναι χαρούμενος και μας ανεβάζει! Σε όλες του τις μορφές δηλαδή. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό live αυτό για μένα, πέρα από το ότι είναι μια μέρα που γιορτάζουμε την αγάπη, γιατί θα είναι μαζί μου ένας πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης – συνεργάτης, στον οποίο χρωστάω πολλά, ο Γιάννης Κότσιρας!

Music Corner: Ξέρουμε ότι με τον κύριο Κότσιρα συνεργάζεστε στο καινούριο σου άλμπουμ και σήμερα θα μας παρουσιάσετε το ντουέτο σας… Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτό. Ποιος είναι ο τίτλος του τραγουδιού καταρχήν;
Σαλίνα: Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θα σας παρουσιάζαμε το δυνατό μας ντουέτο, αλλά επειδή δεν ταιριάζει τόσο με τη μέρα και θέλαμε όταν θα το ακούσετε να είναι υπό τύπο παρουσίασης, θα σας πούμε σήμερα το άλλο ντουέτο που έχουμε μαζί και είναι πιο ερωτικό. Θα κάνουμε λοιπόν την έκπληξη και θα πούμε μια πιο ευαίσθητη και τρυφερή μπαλάντα! Το άλλο είναι ένα κομμάτι πολύ δυναμικό και θα το παρουσιάσουμε σε μια εκπομπή ζωντανά πάρα πολύ σύντομα. Θα ξεδιπλώσουμε το ένα μας χαρτί απόψε λοιπόν, το οποίο λέγεται «Πάλι θα σου δώσω την καρδιά», που είναι διασκευή από ένα ισπανικό κομμάτι, το «Yo vengo a ofrecer mi Corazon» και τους ελληνικούς στίχους έχει γράψει ο Νίκος Μωραΐτης. Θα είναι bonus στον επόμενο μου δίσκο. Το δυνατό μας ντουέτο βέβαια, είναι από τα μεγάλα μας …όπλα! Κράτα αυτό, είναι η λέξη κλειδί για τον τίτλο του τραγουδιού (γέλια)!

Η Salina μιλάει στη Κατερίνα Χαμηλοθώρη...

 Music Corner: Αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει και video clip το συγκεκριμένο τραγούδι;
Σαλίνα: Ναι, έχει γίνει το video clip. Σε λίγες μέρες θα βγει ένα teaser γι’ αυτό, ένα τρέιλερ δηλαδή. Μια εβδομάδα μετά θα βγει και το video clip κανονικά και θα είναι σαν μια μικρού μήκους ταινία. Είναι, όπως σου είπα, ένα πολύ δυνατό κομμάτι και είναι μια «φωνή» για το τι γίνεται τώρα. Είναι πολύ επίκαιρο.

Music Corner: Ο Γιάννης Κότσιρας σου έχει γράψει κι άλλα τραγούδια στο δίσκο; Πώς έγινε η προσέγγιση για τη συνεργασία αυτή;
Σαλίνα:
 Ναι, μου έχει γράψει άλλα δυο τραγούδια. Όσον αφορά την προσέγγιση, η πρώτη επαφή έγινε μέσω του παραγωγού μου του Digi και στην πορεία δέσαμε πολύ. Χαίρομαι πολύ που με εμπιστεύτηκε κι έχει δώσει όλη του την αγάπη γι’ αυτό το δίσκο. Όπως λέει και ο ίδιος είναι «χειροποίητος», γιατί πραγματικά τον φτιάχνουμε με πολλή αγάπη, προσπάθεια και με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Έχουμε ρίξει πολύ δουλειά και πολύ χρόνο γι’ αυτό.

Music Corner: Ας πάμε τώρα σε πιο …πικάντικες ερωτήσεις (γέλια)! Πιστεύεις στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Σαλίνα: Πιστεύω στην αγάπη γενικώς και τον έρωτα μπορούμε να τον γιορτάζουμε κάθε μέρα! Τώρα ίσως αυτή η γιορτή να είναι μια αφορμή για να το γιορτάσουμε ακόμα περισσότερο και με κάθε εμπορικό τρόπο. Δε μπορώ να πω ότι είμαι φανατική, ούτε υπέρ ούτε κατά. Τη διασκεδάζω, είναι μια χαριτωμένη μέρα, πολύ γιορτινή και κόκκινη. Είναι σαν τα Χριστούγεννα, που έχουν τελευταία μόνο το γιορτινό τους χαρακτήρα και όχι τον θρησκευτικό. Έχουν την ανταλλαγή δώρων, της αγάπης, να έρθουν πιο κοντά φίλοι και συγγενείς. Στην Ελλάδα τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου την έχουμε μόνο για τους ερωτευμένους, ενώ στην Αμερική που ήμουν παλιότερα για σπουδές, ήταν γιορτή αγάπης γενικότερα.

 Music Corner: Να τολμήσω να ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;
Σαλίνα: Θα σου απαντήσω διπλωματικά και θα σου πω το εξής: Είμαι πάντα ερωτευμένη με τη δουλειά μου και τη μουσική! Μ’ αυτά παθιάζομαι και αυτό με γεμίζει (γέλια)!

Music Corner: Και τώρα η τελευταία ερώτηση: Ποιο από τα τραγούδια που θα ακούσουμε απόψε θα αφιέρωνες στον αγαπημένο σου;
Σαλίνα: Να σκεφτώ… Θ’ αφιέρωνα το «Bang-bang» γιατί για μένα η αγάπη είναι πιο έντονη όταν σε πονάει! Πιστεύω ότι όταν είσαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος έχεις μια δύναμη, αλλά και όταν είσαι στα «κάτω» σου το βιώνεις πολύ πιο έντονα!

Music Corner: Σ’ ευχαριστώ πολύ Σαλίνα για την κουβέντα μας αυτή! Καλή επιτυχία στο αποψινό live, αλλά και στον καινούριο δίσκο όταν με το καλό κυκλοφορήσει!
Σαλίνα: Εγώ σ’ ευχαριστώ πολύ!

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 

———————-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Akousame th diaskeuh tou kommatiou “Yo vengo a ofrecer mi Corazon” apo ton Yianni Kotsira kai pragmatika enthousiasthkame!!!! Kai me th Salina htan ksexwristo ntoueto!! Perimenoume to….”OPLO” tous…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here