10/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μπορεί ο τίτλος του τραγουδιού των Duran Durangirl panic” να οπτικοποιήθηκε πολύ πρόσφατα, το αποτέλεσμα όμως προκαλεί πανικό στους άντρες όλου του κόσμου! Τη σκηνοθεσία του διάρκειας 9 λεπτών video clip ανέλαβε ο Jonas Akerlund και εκτός από τα μέλη του συγκροτήματος, πρωταγωνιστούν μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα των τελευταίων ετών!

Ο λόγος για τις Naomi Campbell, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Helena Christensen και τη Yasmin Le Bon, κόρη του μέλους του συγκροτήματος και βασικού τραγουδιστή Simon Le Bon.

Το clip δημιουργήθηκε με τη συνεργασία ενός από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, το Harper’s Bazaar, αλλά και την πασίγνωστη εταιρεία Swarowski που μέσω του clip παρουσιάζει τις δημιουργίες της.

Το video αυτό αναδεικνύει τις υποκριτικές ικανότητες των μοντέλων που στο clip παίρνουν τους ρόλους των μελών του συγκροτήματος, ενώ οι επιτευχθείσες συνεργασίες των Duran Duran κάνουν το clip ένα από τα πιο συζητημένα στους χώρους της μόδας και της μουσικής. Η Naomi Campbell κρατάει το μικρόφωνο ως Simon Le Bon, η Cindy Crawford παίρνει το μπάσο του John Taylor, η Eva Herzigova ενσαρκώνει τον Nick Rhodes στα πλήκτρα, η Helena Christensen αναλαμβάνει τη θέση του ντράμερ Roger Taylor, ενώ η Yasmin Le Bon έχει τον ρόλο του «ανώνυμου» κιθαρίστα.

Την ίδια ώρα, τα πραγματικά μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται ως …σερβιτόροι, σωφέρ, παπαράτσι! Στο clip εμφανίζονται και οι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana που έχουν ρόλο των εκδοτών του γνωστού περιοδικού.

Η Harper’s μας πλησίασε για να συνεργαστούμε για κάτι ιδιαίτερο με το περιοδικό όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ. Είχα αυτή την ιδέα για το video του τραγουδιού, και όταν το κατέγραψα έμοιαζε φανταστικό, αλλά έμοιαζε απίθανο να πραγματοποιηθεί”, δήλωσε ο εμπνευστής του video clip Nick Rhodes. “Η ιδέα ήταν να παρουσιάσουμε μία μέρα των μελών του συγκροτήματος με πέντε από τα διασημότερα μοντέλα στους ρόλους μας. Το περιοδικό λάτρεψε την ιδέα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα”, ολοκλήρωσε ο Nick.

Κάναμε αρκετά φιλόδοξα video clips στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι το πιο «προκλητικό» απ’ όλα. Το να καταφέρουμε να ταιριάξουμε τα προγράμματα τόσων διάσημων ανθρώπων ήταν πολύ δύσκολο, αλλά το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απόλυτα”, συμπλήρωσε ο Simon Le Bon. Το clip περιέχει όλα τα συστατικά που θεωρούμε σημαντικά. Έχει χιούμορ, χλιδή, είναι σέξι και είναι πολύ Duran Duran”, ολοκλήρωσε ο frontman του συγκροτήματος.

Συνεργαστήκαμε με τη Swarowski που μας παρείχε ορισμένα εντυπωσιακά αξεσουάρ για το video. Όταν αναζητάς συνεργάτες για κάτι τέτοιο, πρέπει να βρεις αυτούς που πραγματικά ταιριάζουν με την αισθητική σου. Η συνεργασία μας με τη Swarowski ήταν ιδανική, επειδή συνδυάζει ποιότητα, χλιδή και λάμψη”, συμπλήρωσε ο μπασίστας John Taylor.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here