8/4/2011
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
www.musiccorner.gr

“Η Κρήτη πάντα διαφορά έχει απ’ τους άλλους τόπους
γιατί έχει ευαίσθητη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους!”

Σε ένα από τα παλαιότερα κρητικά στέκια στην Αθήνα, στο Κονάκι, βρεθήκαμε τη Τετάρτη προκειμένου να παρακολουθήσουμε – να γιορτάσουμε μάλλον καλύτερα – την απονομή του πλατινένιου δίσκου του Νίκου Ζωιδάκη, για το διπλό cd με τίτλο Ένα ταξίδι με τη λύρα μου. Πρόκειται για ένα cd που περιλαμβάνει καινούρια τραγούδια σε μουσική και στίχους των Σπύρου Πατάπη, Γιάννη Σεισάκη, Γαβρίλου Ψαρρά και Βασίλη Καρρά, με μια  συμμετοχή-έκπληξη του …Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο τραγούδι «Λόγια με τον Θεό», αλλά και μια ζωντανή ηχογράφηση από εμφάνιση του Νίκου Ζωϊδάκη, όπου περιλαμβάνονται γνωστά τραγούδια, δικά του και άλλων δημιουργών, καθώς και πολλά αγαπημένα παραδοσιακά.

Παρουσία καλλιτεχνικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, μεταξύ φίλων και συνεργατών ο Νίκος Ζωιδάκης ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και το κοινό που του έδωσε μια τέτοιου είδους τιμή, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για πλατίνες, υπογραμμίζοντας πως η κουλτούρα και το μεράκι για τα πράγματα που αγαπάμε έχουν τη δική τους δύναμη και τους δικούς τους τρόπους προς την επιτυχία. Το δίσκο απένειμαν στον καλλιτέχνη, οι Ντόρα Μπακογιάννη και Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Πράγματι, μια φαινομενικά κοινότυπη πρόσκληση απονομής πλατινένιου δίσκου εξελίχθηκε σε μια αυθεντική γιορτή που ξεπέρασε κάθε τι το εμπορικό, αναδεικνύοντας την κρητική φιλοξενία, την κουλτούρα και την τόσο γοητευτική “τρέλα” των Κρητών.

Ο αγαπητός και ταλαντούχος λυράρης παρέσυρε από νωρίς με τις ευφάνταστες, αυθόρμητες μαντινάδες και τις μουσικές του τον κόσμο σε Συρτούς και Πεντοζάλη, αφιέρωνε στιχάκια στους επίτιμους καλεσμένους του, αστειευόταν με όλους ενώ δεν παρέλειψε να τραγουδήσει μαζί με φίλους όπως το συνθέτη Γιάννη Νικολάου, ο οποίος και ερμήνευσε «Φεγγάρι μου σταμάτα» και «Δεν φταίω που μεγαλώνω», αλλά και  με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο με τον οποίο και συνεργάστηκε στον τελευταίο του δίσκο, τον «Ερωτόκριτο».

Κρητικοί ή μη, γιόρτασαν την επιτυχία ενός σπουδαίου μουσικού και ενός είδους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής που σεμνά μα σταθερά προχωράει και βρίσκει τελικά τη θέση που της αξίζει!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here