2/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το “MDNA”, το νέο άλμπουμ της βασίλισσας της ποπ Madonna, προηγείται με τεράστια διαφορά στις πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, και θα καταλάβει την πρώτη θέση με βεβαιότητα!

Το “MDNA” έχει φτάσει τις 325.000 πωλήσεις και έχει αφήσει στη δεύτερη θέση τον Lionel Richie με το “Tuskegee”, με 140.000 «κομμάτια» λιγότερα. Η Madonna ξεπερνάει, με τον τρόπο αυτό, το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει με το “Hard Candy” και είχε φτάσει τα 280.000 αντίτυπα. Ωστόσο, στις δικτυακές πωλήσεις ο Richie την ξεπέρασε και πήρε την πρώτη θέση στα iTunes charts.

Εκτός από την Αμερική, βεβαίως, υπάρχει και ο υπόλοιπος κόσμος, με πρώτη και καλύτερη, φυσικά, τη Βρετανία. Και εκεί, λοιπόν, το “MDNA” θα κατακτήσει την πρώτη θέση των charts και θα φέρει τη Madonna στη δεύτερη θέση των καλλιτεχνών με τα περισσότερα Νο 1 άλμπουμ όλων των εποχών. Τη δεύτερη θέση κατείχε μέχρι τώρα ο Elvis Presley με ένδεκα άλμπουμ στην κορυφή, ενώ η Madonna θα φτάσει τα δώδεκα.

Έτσι, θα του πάρει τη …δευτεριά και θα γίνει ταυτόχρονα η πιο εμπορική γυναίκα καλλιτέχνις όλων των εποχών στη Βρετανία. Η τραγουδίστρια έχει αρκετά χρόνια και ενέργεια ακόμα μπροστά της για να κυνηγήσει το «θαύμα», που δεν είναι άλλο από την εκτόπιση των Beatles από την πρώτη θέση, που κατέχουν το διόλου ευκαταφρόνητο ρεκόρ των 15 άλμπουμ στην κορυφή των βρετανικών charts.

Οι προ-παραγγελίες στο iTunes έφεραν το “MDNA” στην πρώτη θέση των ψηφιακών charts σε 50 χώρες, οι πρωτιές στα «φυσικά» charts διαδέχονται η μία την άλλη και ο τύπος χαιρετίζει τη Madonna ως την «απόλυτη βασίλισσα της ποπ». Και η Madonna σκοπεύει να το γιορτάσει δεόντως, με μια ακόμα παγκόσμια περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου από το Tel-Aviv και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν την περιοδεία της Madonna να επεκτείνεται και μέσα στο 2013, αν και μετά από 75 συναυλίες σίγουρα η τραγουδίστρια θα χρειαστεί κάποια ξεκούραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here