29/11/2010
www.musiccorner.gr

Ένα σπάνιος δίσκος υπογεγραμμένος από τον John Lennon πωλείται έναντι 625.000 ευρώ! Τι κάνει όμως τον δίσκο αυτό τόσο ακριβό; Το γεγονός πως είναι ο δίσκος που υπέγραψε ο John Lennon στον Mark Chapman, λίγες ώρες πριν ο τελευταίος δολοφονήσει το πρώην σκαθάρι.

Ο δίσκος «Double Fantasy» του 1980 υπεγράφη από τον Lennon στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, εκεί όπου λίγες ώρες αργότερα δολοφονήθηκε από τον Chapman.

«Ο δίσκος αποτελεί το πιο ασυνήθιστο συλλεκτικό κομμάτι στην ιστορία του rock and roll. Έχει την υπογραφή του Lennon στο εξώφυλλο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του Chapman στο εσωτερικό μέρος. Αρχικά είχα πουλήσει το album το 1999, όμως έγινε διαθέσιμο προς πώληση ξανά. Ο τελευταίος κάτοχός του ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του, καθώς έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του», δήλωσε ο Gary Zimet, εκτιμητής αυτογράφων.

Λίγο μετά τη δολοφονία του Lennon, ένας συντηρητής του κτιρίου όπου έμενε ο Lennon βρήκε τον υπογεγραμμένο δίσκο στην είσοδο και τον παρέδωσε στην αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο. O Chapman εκτίει την ισόβια ποινή του έως σήμερα, ενώ η αίτηση του για απονομή χάριτος απορρίφθηκε για έκτη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here