18/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στις 3 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει ο 50 Cent το νέο του άλμπουμ, με τίτλο  “Five (Murder By Numbers)”.

Το πέμπτο άλμπουμ του καλλιτέχνη έρχεται τρία χρόνια μετά το τελευταίο του άλμπουμ, το “Before I Self Destruct” του 2009, και αποτελεί το κύκνειο άσμα του με την Interscope, καθώς με αυτό ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο που έχει με την εταιρεία, με τη διοίκηση της οποίας είχε πολλές διαφορές την τελευταία διετία και στις οποίες καταλογίζεται, εν μέρει, η καθυστέρηση της νέας του κυκλοφορίας.

Και στην επίσημη ανακοίνωσή του για το άλμπουμ κάνει αναφορά σ’ αυτές τις διενέξεις, αλλά και ευχαριστεί, επί της ουσίας, την εταιρεία του. “Είχα δηλώσει ότι δεν θα έβγαζα ένα νέο δίσκο αν δεν είχα εξασφαλίσει υψηλά ποιοτικά standards. Κι αυτό κάνω. Δούλεψα πολύ καιρό γι’ αυτό το άλμπουμ. Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια”, δήλωσε ο 50 Cent σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι εταιρείες, σε διαφορετικά χρονικά σημεία και για διάφορους λόγους, πετάνε το μπαλάκι αλλού. Δεν είναι καθαρό ποια στιγμή είναι η πιο κατάλληλη για μια κυκλοφορία. Για μένα, όλη η επιτυχία που γνώρισα στο χώρο της μουσικής, ήταν με την Interscope”, ολοκλήρωσε ο μουσικός. Παρά την ολοκλήρωση του συμβολαίου και τις διαφορές που είχε ο μουσικός με την εταιρεία του, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του με την Interscope : “Αν δεν υπογράψω σε άλλη εταιρεία, αν δεν έχω αυτήν την υποστήριξη, γιατί να θέλω να αλλάξω εταιρεία;”, αναρωτιέται σε δηλώσεις του ο Fiddy.

Το “Five (Murder By Numbers)”, είναι ένας «καθαρός» hip hop δίσκος που προέκυψε από το μηδέν. Ο Fiddy ετοίμαζε υλικό με επιρροές από τη ροκ αλλά και τη dance μουσική, και σκόπευε να τιτλοφορήσει το δίσκο του “Black Magic”. Ωστόσο, κι ενώ είχε προχωρήσει το νέο του project, άρχισε να γράφει hip hop κομμάτια και έκανε αρκετές συνεργασίες με καλλιτέχνες του χώρου.

Lil’ Kim, Akon, Jeremih, Kelly Rowland, Young Jeezy, Wiz Khalifa, Swizz Beatz, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Chris Brown, G-Unit, Lloyd Banks, είναι οι καλλιτέχνες με τους οποίους δούλεψε ο 50 Cent, ενώ αρκετοί είναι και οι παραγωγοί που ολοκλήρωσαν το νέο του υλικό, όπως οι Cardiak, Bangladesh, The Cataracs, Hit-Boy, Jim Jonsin, Swizz Beatz, Jake One και Just Blaze.

Το πρώτο single από το νέο άλμπουμ, με τίτλο “Outlaw” κυκλοφόρησε το Σάββατο που μας πέρασε, αλλά παρά το γεγονός ότι απομένουν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τη νέα κυκλοφορία του 50 Cent, δεν έχουν γίνει γνωστοί άλλοι τίτλοι τραγουδιών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here