30/4/2014
www.musiccorner.gr

Η γνωριμία της Σοφίας Μανουσάκη με τον άνθρωπο που την «ανακάλυψε», τον μοναδικό Στέφανο Κορκολή, έγινε μετά το τέλος μίας φιλανθρωπικής συναυλίας του στην Κρήτη. Ο μουσικός και συνεργάτης της Σοφίας, Γιάννης Γιαννακάκης ζήτησε από τον Στέφανο Κορκολή να δώσει μία ευκαιρία στην νεαρή τραγουδίστρια ακούγοντας την για να πει τη γνώμη του.

Ο Στέφανος της πρότεινε να τραγουδήσει το «Δεν Είσαι Εδώ», σε μουσική του ίδιου και στίχους του Παρασκευά Καρασούλου που έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Δήμητρα Γαλάνη. Ο Στέφανος αμέσως εξεπλάγη με την ωριμότητα της φωνής της.

Με όπλο φωνητικές ικανότητες που σπανίζουν, το κορίτσι που τραγουδά πάντα με χαμόγελο κατάφερε να πείσει από το πρώτο άκουσμα τον Στέφανο Κορκολή, ότι πρόκειται όντως για μοναδική περίπτωση και ότι «Ναι, αυτή η φωνή αξίζει τον κόπο»!

Ο ίδιος ο Στέφανος Κορκολής, ως δημιουργός και καλλιτέχνης ασπάζεται την άποψη ότι αποτελεί χρέος για τους παλαιότερους να δίνουν το βήμα σε νέους ανθρώπους με ταλέντο και αμέσως έσπευσε να επικοινωνήσει με την σταθερή συνεργάτιδα του, στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση.

Τα πρώτα τραγούδια δεν άργησαν να γεννηθούν, ενώ η μελωδία του «Σ’ Έχω» είχε ήδη αρχίσει να τριβελίζει στο μυαλό του ταλαντούχου συνθέτη ήδη από την πρώτη ακρόαση.

Μέσω του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κορκολή, παραγωγού Νίκου Μακράκη, ακολούθησε η επικοινωνία με την Platinum Records η οποία αμέσως αγκάλιασε τη νέα χαρισματική φωνή από τα Χανιά της Κρήτης.

sofia_manousaki_cover_2014_04

Όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις της νεαρής ερμηνεύτριας, έχει δοκιμαστεί με αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία με την ίδια να τραγουδά σε μεγάλες συναυλίες του Στέφανου Κορκολή, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και συγκινώντας ακόμα και τους πιο δύσκολους, μη ελληνόφωνους ακροατές, όπως ήταν αυτοί της ακαδημίας Σοπέν στη Βαρσοβία!

Το «Σ’ Έχω» είναι ένα τραγούδι ψυχής γεμάτο εσωτερικό δυναμισμό. Φέρει το γνωστό και ανυπέρβλητο ύφος των δημιουργών, ενώ αποτελεί το πρώτο δείγμα μίας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που έπεται από την Platinum Records.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση στου τραγουδιού είναι:
Στέφανος Κορκολής – Πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση
Δημήτρης Μπέλλος – Πλήκτρα, programming, ηχογράφηση, μίξη, mastering
Άλκης Μυσιρλής – Τύμπανα
Γιάννης Γρηγορίου – Μπάσο
Κωστής Πυρένης – Κιθάρες

Υπεύθυνος παραγωγής: Νίκος Μακράκης

Published by The Familia Music Group Ltd.
Strongroom Studios | Curtain Road, London, UK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here