14/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Είναι ωραίο να βρίσκεσαι στην κορυφή. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται ο Gary Barlow, που με το νέο του άλμπουμ παραμένει για δεύτερη εβδομάδα στην πρώτη θέση των βρετανικών charts, δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία του σόλο δισκογραφική δουλειά που δεν είχε καταφέρει να «πείσει» τους ακροατές, σε αντίθεση με το πρώτο του άλμπουμ του 1997 που είχε βρεθεί στην κορυφή.

Το “Sing” κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου και αποτελεί το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη, εμπνευσμένο από το αδαμάντινο ιωβηλαίο της βασίλισσας της Αγγλίας, στο οποίο είναι και αφιερωμένο, καθώς ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ δεν είναι παρά ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας, ενώ το “Sing” ακούγεται σε δύο διαφορετικές ηχογραφήσεις.

Προφανώς έτσι δικαιολογούνται και τα μόλις επτά τραγούδια του cd, ενώ σίγουρα το γεγονός επηρέασε και τις πωλήσεις, καθώς το ομώνυμο τραγούδι ερμήνευσε ο Barlow στο Buckingham Palace στο πλαίσιο των εορτασμών για τη βασίλισσα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εκτός από την πρωτιά του άλμπουμ, στην πρώτη θέση των charts βρίσκεται και το ομώνυμο single. Σημαντική extra βοήθεια ήρθε και από το BBC που πρόβαλε εκπομπή για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Το μέλος των Take That, για τη δημιουργία των τραγουδιών συνεργάστηκε με τον Andrew Lloyd Webber, τον George Harrison, σε μια διασκευή του “Here Comes The Sun”, και άλλους καλλιτέχνες, ενώ στην παραγωγή συμμετείχαν οι Eliot Kennedy, Ryan Carline, Steve Power, Steven Baker και Jon Cohen. Οι ηχογραφήσεις έγιναν με την ορχήστρα της κοινοπολιτείας, ενώ συμμετέχουν στα φωνητικά το συγκρότημα Military Wives, και οι Hayley Westenra, Alfie Boe και Laura Wright.

Τα τραγούδια του “Sing” :

Sing (ηχογράφηση με Military Wives)
Sing
Here Comes The Sun
Amazing Grace
Stronger As One
Land of Hope and Glory
God Save the Queen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here