10/11/2011
www.musiccorner.gr

Ο Σταύρος Νταντούς εμφανίζεται με τους “Los Tigainos” τη Δευτέρα 14/11, στο Nueva Trova, στις 22.00, σε μια reggae βραδιά!

Nueva Trova
Αθηνάς και Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Ώρα Έναρξης: 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σταύρος Νταντούς Bio
Ο Σταύρος Νταντούς παίζει κλασσική κιθάρα από τα 6 του χρόνια υπό την καθοδήγηση της Λίζας Ζώης κι όταν μπήκε στην εφηβεία συμμετείχε σε διάφορα σχολικά μουσικά σχήματα. Το 1999 μετακόμισε στο Λονδίνο για σπουδές μουσικολογίας κι απέκτησε Master από το “School of Oriental and African Studies”. Σιγά, σιγά μεγάλη του αδυναμία γίνεται η παραδοσιακή αφρο-κουβανέζικη μουσική και τα κουβανέζικα κρουστά Bata. Το 2005 ο Σταύρος επέστρεψε στην Αθήνα. Η δίψα για μουσική τον οδηγεί στο να στήσει σιγά, σιγά ένα μικρό home studio στην σοφίτα του σπιτιού του κι αρχίζει να πειραματίζεται. Προϊόν αυτών των πειραματισμών ήταν το τραγούδι «Στο Σείριο Κατοικώ», που έμελλε να δανείσει τον τίτλο του στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του. Ένας δίσκος γεμάτος έρωτες, ζωή, παιχνίδι, πολιτική, διάχυτος από τη ματιά ενός 20something νέου πάνω στην πραγματικότητα του μέσου Έλληνα. Από το “Στο Σείριο Κατοικώ” ο Σταύρος Νταντούς έχει προχωρήσει αλματωδώς. Την αμέσως επόμενη χρονιά δημιουργεί την μπάντα, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη Τιγκαϊνη* που σύμφωνα με τις θεωρίες του αποτελεί βασικό συστατικό της  ζωτικότητας κι ουσίας της ζωής και το καλοκαίρι πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο, στο Dramatic Festival στην Άρτα κ.α. Μέσα στο 2010 και στο 2011 θα εμφανιστεί δίπλα σε ιερά τέρατα της Reggae, ανοίγοντας τις συναυλίες τους όπως The Wailers, Abyssinians, Congos, Israel Vibration, αλλά και σε άλλους καλλιτέχνες όπως Julian Marley και Terakotta ενώ το καλοκαίρι του ’10 πραγματοποίησε περιοδεία με 27 (!) εμφανίσεις.

* Τιγκαΐνη (η): Η βασική συστατική ουσία για τη διαβίωση και συντήρηση ζωής (Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε καφεΐνη, νικοτίνη, βιταμίνη, παραφίνη, ινσουλίνη, χλωρίνη, τριπταμίνη, κορίτσια με μίνι, παρά μόνο Τιγκαϊνη – γίναμε όλοι εξωγήινοι και κανένας δεν θα μείνει).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here