11/6/2014
Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα σας μίλησα για εκείνο το κορίτσι που κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις την ημέρα της πρεμιέρας του Δήμου Αναστασιάδη στην Άνοδο.  Ο λόγος για την Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία συμμετείχε στο αρκετά επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, τρίπτυχο, δίπλα στον Δήμο Αναστασιάδη και τους Greeklish Babylon.  Να ‘μαστε λοιπόν, λίγες βδομάδες αργότερα, παρόντες στον Σταυρό του Νότου, όπου πραγματοποιήθηκαν κάποια από τα γυρίσματα του πρώτου της video clip, για το single της «Εδώ».

voulgaraki_vc_2014_05_27

Στην γνώριμη για εκείνη σκηνή του Σταυρού του Νότου, μιας και σε αυτή  τραγούδησε για πρώτη φορά, η Παυλίνα φρόντισε να φορέσει το πιο γλυκό της χαμόγελο και με περίσσεια ευγένεια να μας υποδεχθεί, ελαφραίνοντας την επιβλητική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Το σκηνικό απλό και συνάμα εντυπωσιακό, με χαμηλό φωτισμό, καπνό να περιβάλλει την σκηνή, δίνοντας την αίσθηση ότι προσπαθεί να καλύψει την εντυπωσιακή φιγούρα που στεκόταν στο κέντρο της σκηνής, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να θαμπώσει την λάμψη της. Ήταν εκεί, η Παυλίνα Βουλγαράκη με την ορχήστρα της ,να τραγουδά και η φωνή της να πλημμυρίζει το χώρο.

voulgaraki_vc_2014_05_04

«Γράφουμε» ακουγόταν και αμέσως όλοι σώπαιναν, κρύβονταν πίσω απ’ τις κάμερες, παρατηρούσαν με προσοχή και έπειτα διόρθωναν την παραμικρή, σημαντική και ασήμαντη λεπτομέρεια.  Κάθε φορά που το ίδιο το αποτέλεσμα τους δικαίωνε, επευφημούσαν. Έβλεπες πρόσωπα ικανοποιημένα, να χειροκροτούν όταν το κάθε τι «τους έβγαινε» και να πεισμώνουν, όταν γνώριζαν πως μπορούσαν καλύτερα. Ομάδα που δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, αυτό θα έλεγε κανείς αν τους παρατηρούσε, και προφανώς θα ‘χε δίκιο. Τα μέτρια δεν ήταν για εκείνους! Η καθοδήγηση του σκηνοθέτη Στέφανου Σιταρά καθοριστική και σπουδαία, απ την αρχή ως το τέλος των γυρισμάτων. Στο πλευρό της πάντοτε, πιστοί και προστατευτικοί σύντροφοι, ο αδερφός της Διονύσης και η φίλη της Μυρτώ, οι οποίοι μας κράτησαν συντροφιά στην διάρκεια των γυρισμάτων. Κάθε τόσο, το γύρισμα σταματούσε και η ατμόσφαιρα αποφορτιζόταν με τα αυθόρμητα αστεία της Παυλίνας, τα χειροκροτήματα και την τρέλα που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έδινε την θέση της στην σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό για να ξεκινήσουν και πάλι να γράφουν. Αξιέπαινη και αφοσιωμένη ομάδα, η τελική δική μας αποτίμηση…

voulgaraki_vc_2014_05_29

Ακούγοντας την Παυλίνα Βουλγαράκη να τραγουδά είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσετε για τις φωνητικές της δυνατότητες. Το ιδιαίτερο μέταλλο της φωνής της την καθιστά χαρακτηριστική. Πρόκειται εμφανέστατα για μια ταλαντούχα, φρέσκια παρουσία. Το βέβαιο είναι πως η σκηνή… της πάει! Γνωρίζοντας την, ωστόσο, αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος ποια είναι τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της. Η ευγένειά της και η καθαρότητα στο βλέμμα της, ο αυθορμητισμός της και η ειλικρίνεια, την καθιστούν ξεχωριστή.

voulgaraki_vc_2014_05_31
Με τον Δημήτρη και τον Αντώνη Παπαβομβολάκη…

Σε ένα σύντομο διάλειμμα μεταξύ των γυρισμάτων, μιλήσαμε με την Παυλίνα για το νέο της video clip, τα σχέδιά της αλλά και την ίδια…

Music Corner: Παυλίνα, αυτή είναι η πρώτη σου ολοκληρωμένη προσπάθεια. Πως αισθάνεσαι; Νιώθεις καθόλου άγχος;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Όταν έχει να κάνει με δημιουργία πάντα έχεις άγχος. Είναι κάτι που δεν αποφεύγεις. Αλλά είναι ξέρεις αυτό το άγχος που σε ωθεί να θες να το εξελίξεις όλο και παραπάνω.

Music Corner: Γυρίζεις λοιπόν πίσω στην σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου πραγματοποίησες τις πρώτες σου εμφανίσεις ως τραγουδίστρια. Αισθάνεσαι οικειότητα με τον χώρο;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Μεγάλη! Οικειότητα σε σχέση με όλα. Με τους ανθρώπους, με την μουσική… Είναι ιδανικό για μένα το ότι γυρίζεται εδώ πέρα το video clip. Με κάνει να νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου.

Music Corner:  Αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο εσύ η ίδια, κατ’ αρχάς, για όσα παρακολουθήσαμε. Ωστόσο ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν και οι συνεργάτες σου. Μίλησέ μου λίγο για εκείνους και για την σχέση που έχετε.
Παυλίνα Βουλγαράκη: Οι παραγωγοί μου είναι ο Αντώνης και ο Δημήτρης  Παπαβομβολάκης. Μαζί έχουμε στήσει τα κομμάτια. Τα κομμάτια είναι σε δικούς μου στίχους και μουσική. Τα δύο είναι του Σταμάτη Μορφονιού, ο οποίος βρίσκεται εδώ πέρα στα γυρίσματα. Οι παραγωγοί μου, ο Δημήτρης και ο Αντώνης είναι στην κιθάρα και στα πλήκτρα. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση μαζί τους. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να λειτουργήσω. Αν δεν έχω καλή σχέση δεν λειτουργώ. Για μένα είναι ξεκάθαρα συναισθηματικό θέμα η μουσική. Επίσης τώρα βγαίνει το πρώτο μου single με την Cobalt. Συνεργάζομαι και εδώ με τον Μιχάλη Παπανικολάου. Ότι κάνω έχει να κάνει με ομάδα. Δεν μπορώ να λειτουργώ ατομικά.

voulgaraki_vc_2014_05_10

Music Corner: Είσαι λοιπόν συναισθηματικός τύπος;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Εντελώς!

Music Corner: Τα τραγούδια σου είναι βιωματικά;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Εντελώς! (γέλια)

Music Corner: Ακούγοντας κράτησα τον στίχο «Εθίστηκα στον εθισμό…». Ο εθισμός αν αναλυθεί ως κατάσταση έχει αρνητική έκβαση. Θέλω να μου πεις αν και τις αρνητικές στιγμές που έχεις βιώσει τις αντιμετωπίζεις ως πηγή έμπνευσης.
Παυλίνα Βουλγαράκη: Είναι και το νόημα του video clip αυτό, το οποίο δεν το ξέρετε βέβαια γιατί δεν το έχετε προλάβει όλο, αλλά παρακολουθείς ακριβώς αυτό, την πορεία της έμπνευσης! Δηλαδή ξεκινά από ένα αρνητικό περιστατικό και καταλήγει στο πως εσύ όλο αυτό το κάνεις τραγούδι, μέσα απ’ αυτό ζεις και τελικά προχωράς παρακάτω.

Music Corner: Σε παρατηρώ όσο μιλάς και βλέπω έναν άνθρωπο ήρεμο, ήπιων τόνων. Σε βλέπω έπειτα στην σκηνή, όπως και στην Άνοδο, που ανέβηκες και μεταμορφώθηκες. Σε μεταμορφώνει η σκηνή γενικά; Βγάζει προς τα έξω άλλο κομμάτι του εαυτού σου;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Ανεβαίνεις στην σκηνή και απομονώνεσαι. Αυτό ας πούμε εγώ το παθαίνω και όταν τραγουδάω σπίτι. Αν ρωτήσεις τον αδερφό μου θα το επιβεβαιώσει…! Όταν τραγουδάω στο σπίτι έχει ηχώ στις σκάλες, και εγώ φωνάζω, τραγουδάω, και απομονώνομαι εντελώς. Δηλαδή, με το που ξεκινάω να έχω μια μελωδία εσωτερική είναι σαν να είμαι μόνη μου. Ξέρεις είναι ο δικός μου κόσμος!

Music Corner: Παρ όλα αυτά εκείνη την στιγμή σε επηρεάζει το κοινό και οι αντιδράσεις του; Το αν θα σε χειροκροτεί, αν θα επευφημεί, αν ίσως δεν αντιδρά;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Επειδή είμαι πολύ νέα στο χώρο σίγουρα με επηρεάζει. Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσω στο σημείο που δεν θα με επηρεάζει. Αυτή είναι η ευχή μου δηλαδή για την εξέλιξή μου. Μου έχει τύχει, αν είμαι συναισθηματικά φορτισμένη να μην επηρεάζομαι. Αλλά μου έχει τύχει και ενώ είμαι στο κομμάτι, να δω μια αντίδραση και να αποσυγκεντρωθώ εντελώς. Αυτό όμως είναι κάτι που το αποκτάς με την εμπειρία. Είναι δύσκολο. Ξέρω και ανθρώπους που το έχουν, εγώ δεν το έχω. Θα είμαι ή στο ένα ή στο άλλο άκρο. Για να βρω την ισορροπία θέλω πάρα πολλή δουλειά.

voulgaraki_vc_2014_05_30

Music Corner: Τον ολοκληρωμένο δίσκο πότε περίπου να τον αναμένουμε;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Τον Σεπτέμβρη!

Music Corner: Από καλοκαιρινά σχέδια;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Μόλις τελείωσα με την Άνοδο. Πήγαμε Θεσσαλονίκη το Σάββατο με τον Δήμο Αναστασιάδη στο Love Casual Living και θα κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις μαζί το καλοκαίρι.

Music Corner: Ελπίζω να έχουν και την επιτυχία που είχαν και οι τρεις εμφανίσεις στην Άνοδο.
Παυλίνα Βουλγαράκη: Μακάρι να την έχουν. Και χαίρομαι που σου άρεσαν.

Music Corner: Παυλίνα σε ευχαριστώ πολύ!
Παυλίνα Βουλγαράκη: Εγώ σας ευχαριστώ!

voulgaraki_vc_2014_05_33

Η ορχήστρα που πλαισίωνε την Παυλίνα Βουλγαράκη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν η εξής:
στην κιθάρα ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης
στα πλήκτρα ο Αντώνης Παπαβομβολάκης
στο κοντραμπάσο ο Άγγελος Παπαδάτος
και στα drums η Ρόλη Γιαμοπούλου

Δείτε το ολοκαίνουργιο video clip “Εδώ”

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τα γυρίσματα του video clip

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here