3/11/2011
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης & Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Με μεγάλες ποσότητες …πλατίνας γέμισε το …νησί! Όχι το πολύ επιτυχημένο σήριαλ του Mega, αλλά ο χώρος του κρητικού μεζεδοπωλείου – εστιατορίου που ονομάζεται «Σπιναλόγκα», καθώς η επιτυχία του σήριαλ επηρέασε, προφανώς, τους ιδιοκτήτες! Στον Πειραιά, λοιπόν, κατεβήκαμε την Τρίτη, για να παρακολουθήσουμε την απονομή των πλατινένιων δίσκων στον Νότη Σφακιανάκη και τους λοιπούς συντελεστές του άλμπουμ “21 + 4 Ματωμένα Δάκρυα”, ενός δίσκου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Universal.

Κανάλια, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ έδωσαν το παρόν από πολύ νωρίς και όλοι μαζί ανέμεναν τους επίσημους καλεσμένους και, φυσικά, το τιμώμενο πρόσωπο που δεν ήταν άλλο από τον Νότη, ακούγοντας τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ. Το μαγαζί γέμισε σιγά σιγά και λίγο πριν τις εννιά, έκανε την εμφάνισή του ο Νότης. Χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους περνώντας από τα τραπέζια, μένοντας και ανταλλάσσοντας αγκαλιές, φιλιά και φιλοφρονήσεις με τους περισσότερους και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με τις ρακές!

Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων, πέραν των συντελεστών του δίσκου, ξεχωρίσαμε την εντυπωσιακή Κατερίνα Στικούδη, την Αγγελική Ηλιάδη, τον Nivo με τη σύζυγό του, τον Τάσο Βουγιατζή και άλλα στελέχη της δισκογαρφίας.

Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Universal Τάσος Ξιναρής, πήρε θέση μπροστά στο μικρόφωνο και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της εταιρείας, μίλησε για την πολύ μεγάλη απήχηση που είχε ο δίσκος στο κοινό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 25 χρόνια που ο Νότης βρίσκεται στον χώρο και έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών. Ο Νότης Σφακιανάκης, πάντα σε πείσμα των καιρών, συνέχισε μια μεγάλη παράδοση μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών, λαϊκών τραγουδιστών, με τεράστια επιτυχία. Άλλοτε με ερωτικά, άλλοτε με χορευτικά κι άλλοτε με κοινωνικά τραγούδια, επίκαιρα θα έλεγα, που άλλωστε ήταν και οι πυλώνες της πρόσφατης τριλογίας την επιτυχία της οποίας γιορτάζουμε σήμερα όλοι μαζί”, ξεκίνησε ο Κος Ξιναρής.

Η γνήσια λαϊκή φωνή του Νότη ήταν το μέσο για να γίνουν κτήμα πάρα πολλών Ελλήνων τα τραγούδια που ερμήνευσε. Γι’ αυτό, αλλά και για το γεγονός ότι αγαπήθηκε όσο λίγοι, και γιατί είναι αυτός που είναι – Νότη να συνεχίσεις να είσαι αυτός που είσαι, πραγματικά, είμαι σίγουρος ότι δεν αλλάζεις – είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά και η τιμή μου που ο Νότης Σφακιανάκης βρίσκεται σήμερα στην οικογένεια της Universal Music. Νότη σ’ ευχαριστούμε. Είμαι σίγουρος ότι και για τα επόμενα 25 χρόνια θα συνεχίσεις να μας χαρίζεις μεγάλες επιτυχίες”, ολοκλήρωσε ο διευθυντής της εταιρείας απονέμοντας στον τραγουδιστή τον πλατινένιο του δίσκο.

Κατά τη διάρκεια των φωτογραφίσεων και όταν φωτογράφος ζήτησε να γυρίσει προς τα δεξιά, ο Νότης «συννέφιασε» και αστειεύτηκε : «Δεξιά ποτέ. Ποιος είπε δεξιά;», αλλά «ηρέμησε» όταν του αντέτειναν … «προς τους αριστερούς» !!!

Ο Κος Ξιναρής, πριν δώσει τον λόγο στο Νότη ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές του δίσκου.

Γεια χαρά σε όλους σας, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που στη γιορτή μας είστε εδώ μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους στιχουργούς και συνθέτες οι οποίοι είναι το “μηχάνημα” που παράγει αυτά που εγώ ανακαλύπτω, γιατί αρκετά εκ των τραγουδιών είναι “ανακαλύψεις”, δηλαδή τραγούδια ως επί το πλείστον κοινωνικού περιεχομένου που εμένα με αφορούν περισσότερο από κάθε άλλο τραγούδι, χωρίς να μειώνω την αξία των υπόλοιπων τραγουδιών όπως τα χορευτικά, τα ερωτικά και τα λοιπά, όμως τα κοινωνικά τραγούδια από τότε που ξεκίνησα, ήταν το ζητούμενό μου”, ξεκίνησε ο τραγουδιστής.

Όταν ξεκινούσα, το όνειρό μου ήταν κάποια στιγμή να βρεθώ να τραγουδώ σε χώρους σταδίων, σε συναυλίες δηλαδή, και το περιεχόμενο των τραγουδιών να είναι κοινωνικό. Αυτό νομίζω ότι είναι το ζητούμενο στο τραγούδι, γιατί το τραγούδι εκτός του έρωτος και του χορού και της διασκέδασης, πρέπει να είναι και το όχημα που θα μπορούσε να μας βγάλει από πολλά αδιέξοδα. Το τραγούδι είναι αυτό που μπορεί να ανεβάσεις τις ψυχές, να δημιουργήσει ανάταση και επανάσταση συγχρόνως”, συνέχισε ο Νότης, πριν αναφερθεί στις σημερινές καταστάσεις.

Οι εποχές αυτές που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικές και συνάμα πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν χειριστεί τα της πατρίδας μας θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα. Σήμερα άκουσα ότι αυτή η κυβέρνηση, η φαύλη κυβέρνηση, θα είναι έκπτωτη πάρα πολύ σύντομα, έτσι όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα. Ευτυχώς αυτό το κακό που συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια θα τελειώσει, όμως θα έχει αφήσει πίσω του ορυμαγδό”.

Θεωρώ ότι ήταν στημένο το σκηνικό, δε θα πω πάρα πολλά πάνω στο θέμα αυτό διότι τώρα πια έχουν βγει όλοι και έχουν γίνει προφήτες εκ των υστέρων. Νομίζω ότι είμαι απ’ τους ανθρώπους που πολύ πριν είχα προϊδεάσει με τα λεγόμενά μου αυτό που έρχεται, και σας λέω από τώρα ότι κι αυτό που πρόκειται να έρθει ακόμα δυσκολότερο θα είναι, αλλά από τη στιγμή που εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας, να την καλυτερεύσουμε, είναι στο χέρι μας. Όλα εξαρτώνται απ’ τους ανθρώπους, ούτε απ’ τα μηχανήματα, ούτε απ’ τα ντουβάρια, ούτε απ’ τον αέρα. Από μας εξαρτάται να φτιάξουνε τα πράγματα, να τα φέρουμε σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι βρίσκεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ορισμένες περικοπές στις απαιτήσεις τις ανόητες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, γιατί το να καταναλώνεις περισσότερα απ’ όσα έχεις δε θα σε βγάλει πουθενά, θα σε στείλει στο δάνειο, και αυτός είναι ο σκοπός των ανθρώπων που κυβερνούν. Αυτό ακριβώς μας έκαναν, μας έστειλαν να δανειστούμε, σε ανθρώπους που είναι οι σκληρότεροι που υπάρχουν στον πλανήτη, οι οποίοι καπηλεύονται τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας να περνάει δυσκολότερα απ’ όσα έχουμε περάσει απ’ το 1821 κι έπειτα”.

Σας εύχομαι καλό κουράγιο, κι όταν, πολύ σύντομα, έρθει η στιγμή που θα πρέπει ν’ αποφασίσετε για το τι θα συμβεί στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια, τι θ’ αντιμετωπίσουν δηλαδή τα παιδιά μας, να είσαστε πάρα πολύ προσεκτικοί διότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πολύ πονηροί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να ‘στε καλά”, ολοκλήρωσε ο Νότης με το κοινό να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Η απονομή συνεχίστηκε μα τους περισσότερους συντελεστές του δίσκου να παραλαμβάνουν προσωπικά τις πλατίνες τους. Μανώλης Βλάχος, Δήμος Αναστασιάδης, Νίκος Βαξαβανέλης, Χριστόφορος Γερμενής, Βίκυ Γεροθόδωρου, Βασίλης Γιαννόπουλος, Βασίλης Δήμας, Νίκος Κουλός, Μάνος Ελευθερίου, Αλέξης Καραβέργος, Βασίλης Κελαϊδής, Χρήστος Κρετσόβαλης, Γιάννης Κώνστας, Κώστας Λογοθετίδης, Ανδρέας Μέξης, Κώστας Μουδάτσος, Γιώργος Μουκίδης, Κώστας Μπαλαφούτης, Μιχάλης Ξυδάκης, Δημήρης Ρακιντζής, Βασίλης Μουσιτζής, Πάνος Φαλάρας, Κώστας Στάθης, Τάκης Σούκας και εκπρόσωποι του studio και της εφημερίδας που συμμετείχε στη κυκλοφορία του album.

Η συνέχεια επεφύλασσε …κρητικές συνταγές, πάντα υπό τους ήχους του άλμπουμ του Νότη στον οποίο ευχόμαστε πάντα επιτυχίες! Η εταιρεία του, του έκανε και μια μικρή έκπληξη, προσφέροντάς του μια τούρτα γενεθλίων, καθώς ο Νότης έκλεισε τα 52 του χρόνια χθες, 2 Νοεμβρίου! Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here