14/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την κορυφή των βρετανικών album charts κατέκτησε ο Bruce Springsteen με το “Wrecking Ball”, το 17ο studio άλμπουμ της πολυετούς καριέρας του, που κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου.

Ο αμερικανός ρόκερ πήρε την πρωτιά με διαφορά μόλις 18.000 αντιτύπων από το άλμπουμ που βρέθηκε τελικά στη δεύτερη θέση, που δεν είναι άλλο από το “In My Dreams” των Military Wives. Με τη νέα του επιτυχία, ο Springsteen καταφέρνει να έχει τρία άλμπουμ στην πρώτη θέση με την εμφάνισή τους στα δισκοπωλεία, μετά τις αντίστοιχες επιτυχίες του “Magic” το 2007 και του “Working On A Dream” του 2009.

Ο 62χρονος, πλέον, καλλιτέχνης με το “Wrecking Ball” δείχνει να επιβεβαιώνει και στη Βρετανία τον άτυπο τίτλο “The Boss” που του έχουν αποδώσει οι συμπατριώτες του, χαρακτηρίζοντάς τον το «αφεντικό» της ροκ μουσικής σκηνής στις ΗΠΑ. Όχι άδικα, βέβαια, καθώς ο Springsteen από το 1969 που ξεκίνησε την τεράστια μουσική του πορεία, έχει δημιουργήσει τεράστιες επιτυχίες.

Εκτός από τους πρώτους δύο δίσκους της καριέρας του, που κυκλοφόρησαν το 1973, τα υπόλοιπα 14 άλμπουμ του έφτασαν είτε στην πρώτη θέση των charts όλου του κόσμου, είτε στην κορυφαία πεντάδα, με μόνη εξαίρεση την 11η θέση του “The Ghost Of Tom Joad” του 1995. Φυσικό επακόλουθο της επιτυχίας του είναι και τα 21 βραβεία Grammy που έχει κερδίσει από το 1984 και μετά, αλλά και το Oscar για τη μουσική του στην ταινία “Philadelphia”.

Το “Wrecking Ball”, ηχογραφήθηκε το 2011 και στην παραγωγή συνεργάστηκε με τον Bruce ο Ron Aniello. Από τα 11 τραγούδια του δίσκου, 13 με τα bonus tracks, τα τρία είναι παλιότερες δημιουργίες του Springsteen, που μέχρι τώρα δεν είχαν κυκλοφορήσει ηχογραφημένα σε studio, αλλά μόνο σε live άλμπουμ. Πρόκειται για το ομότιτλο του δίσκου, που γράφτηκε το 2009 για το τελευταίο event που θα γινόταν στο στάδιο των Giants που κατεδαφίστηκε. Το “American Land” ηχογραφήθηκε το 2006 ενώ το “Land of Hope and Dreams” γράφτηκε στα τέλη του 1998 και ηχογραφήθηκε το 2002, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ μέχρι τώρα.

Στον δίσκο ακούγονται και οι τελευταίες ηχογραφήσεις του σαξοφωνίστα Clarence Clemons που πέθανε τον Ιούνιο του 2011. Ο Springsteen έχει προγραμματίσει περιοδεία στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ, που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του ειδικού τύπου, ενώ χαρακτηρίστηκε το πιο «οργισμένο» άλμπουμ της καριέρας του.

Οι τίτλοι των τραγουδιών του “Wrecking Ball” :

We Take Care of Our Own
Easy Money
Shackled and Drawn
Jack of All Trades
Death to My Hometown
This Depression
Wrecking Ball
You’ve Got It
Rocky Ground
Land of Hope and Dreams
We Are Alive

Ενώ τα bonus tracks είναι τα :
Swallowed Up
American Land

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here